Maisto ir virtuvės atliekas teks tvarkyti atidžiau: nepaisantiems grės net 5 tūkst. eurų siekiančios baudos

Už netinkamą maisto ir virtuvės atliekų tvarkymą gresia solidžios – net per 5 tūkstančius eurų siekiančios baudos.

​Už netinkamą maisto ir virtuvės atliekų tvarkymą gresia solidžios – net per 5 tūkstančius eurų siekiančios baudos.<br>T.Bauro nuotr.
​Už netinkamą maisto ir virtuvės atliekų tvarkymą gresia solidžios – net per 5 tūkstančius eurų siekiančios baudos.<br>T.Bauro nuotr.
​Už netinkamą maisto ir virtuvės atliekų tvarkymą gresia solidžios – net per 5 tūkstančius eurų siekiančios baudos.<br>D.Umbraso nuotr. 
​Už netinkamą maisto ir virtuvės atliekų tvarkymą gresia solidžios – net per 5 tūkstančius eurų siekiančios baudos.<br>D.Umbraso nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 19, 2022, 1:36 PM, atnaujinta Jul 19, 2022, 1:37 PM

Atsakomybę už biologinių atliekų (išskyrus biologiškai skaidžias sodų ir parkų atliekas) tvarkymo reikalavimų nevykdymą įteisino Seimas, papildęs Administracinių nusižengimų kodeksą.

Už tai antradienį balsavo 102 Seimo nariai, niekas nebuvo prieš, susilaikė 13 parlamentarų.

Kodekso pataisos numato, kad biologinių atliekų (išskyrus biologiškai skaidžias sodų ir parkų atliekas) tvarkymo reikalavimų nevykdymas jų susidarymo vietose užtraukia įspėjimą arba baudą asmenims nuo 60 iki 260 eurų ir įspėjimą arba baudą juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims nuo 260 iki 1140 eurų.

Toks Administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtrauks baudą asmenims nuo 290 iki 1150 eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1250 iki 4350 eurų.

Atliekų tvarkymo taisyklėse ir kituose teisės aktuose nustatytų biologinių atliekų (išskyrus biologiškai skaidžias sodų ir parkų atliekas) tvarkymo reikalavimų nevykdymas įmonėse, turinčiose leidimus tvarkyti biologines atliekas, užtrauks įspėjimą arba baudą įmonių vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims nuo 290 iki 1250 eurų.

Už tokį administracinį nusižengimą, padarytą pakartotinai, įmonių vadovai ar kiti atsakingi asmenys gali susilaukti baudų nuo 1250 iki 5250 eurų.

Įstatymų leidėjai tikisi, kad priėmus kodekso pataisas sumažės kartu su mišriomis komunalinėmis atliekomis į sąvartynus patenkančių maisto ir virtuvės atliekų kiekis, daugiau šių atliekų bus perdirbama gaminant biodujas ar kompostuojant.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.