„Pieno upė“ Palangoje: į upelį pripilta dažų

Trečiadienį palangiškius nustebino Rąžės upelio spalva – vanduo netikėtai pasidarė baltos spalvos ir taip įžiebė juokelius apie kurorte tekančias pieno upes. Tačiau aplinkosaugininkams situacija nejuokinga – bus aiškinamasi, kokia yra gamtai padaryta žala.

Įtariama, kad į paviršinių nuotekų sistemą neatsakingi asmenys išpylė baltos spalvos vandenyje tirpstančius dažus.<br>„Facebook“ grupės „Vieninga Palanga“ /Ve.lt nuotr.
Įtariama, kad į paviršinių nuotekų sistemą neatsakingi asmenys išpylė baltos spalvos vandenyje tirpstančius dažus.<br>„Facebook“ grupės „Vieninga Palanga“ /Ve.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Kesminė

Oct 28, 2022, 9:24 AM

Vakar Aplinkos apsaugos departamentas gavo pranešimą dėl Rąžės upėje Palangoje tekančio balto vandens.

Klaipėdos valdybos Kretingos aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai kartu su UAB „Palangos vandenys“ darbuotojais atliko patikrinimą.

„Vakarų ekspresui“ departamento atstovai komentavo, kad nustatyta, jog baltos spalvos nuotekos į Rąžės upę pateko per paviršinį miesto nuotekų išleistuvą.

„Įtariama, kad į paviršinių nuotekų sistemą neatsakingi asmenys išpylė baltos spalvos vandenyje tirpstančius dažus.

Aplinkosaugininkai išžvalgė ir aplinkines teritorijas, tačiau asmens ir tikslios vietos per kur galėjo į šiuos tinklus patekti medžiagos nenustatyta“, – teigiama Aplinkos apsaugos departamento komentare.

Į pranešime nurodytą vietą, nuo Kretingos g. link miesto pusės, buvo iškviesti ir Aplinkos apsaugos agentūros laboratorijos specialistai, kurie paėmė mėginius.

Manoma, kad tai momentinė tarša, kadangi tikrinimo metu baltos nuotekos per išleistuvą netekėjo.

Aplinkosaugininkų teigimu, gavus tyrimų rezultatus bus vertinama padaryta žala aplinkai ir taikoma administracinė atsakomybė nuotekų tinklų valdytojui.

Šiandien, teigiama, teršalų jau nebematyti ir vanduo vėl buvo įprastos spalvos.

Tai ne pirmas kartas, kai Rąžės upelio spalva pasikeičia dėl teršalų.

Praėjusiais metais upelio vanduo buvo tapęs raudonu. Tuomet buvo įtariama, kad vandenį nudažė iš Kretingos rajono atitekėjusios burokėlius apdirbančios įmonės nuotekos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.