Nidoje duris atvėrė Kuršių nerijos gamtos mokykla

Kuršių nerijos nacionaliniame parke Nidoje duris atvėrė nauja gamtos mokykla, pranešė Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba (VSTT). Tai jau devintoji gamtos mokykla saugomose teritorijose. Kiekvienos gamtos mokyklos tikslas yra šviesti visuomenę apie saugomų teritorijų svarbą, kraštovaizdį ir biologinę įvairovę – ką ir kaip reikėtų saugoti.

Gamtos mokykla Nidoje. <br>Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos nuotr.
Gamtos mokykla Nidoje. <br>Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-02 17:57

Kuršių nerijos nacionalinio parko gamtos mokykla taps neformalaus gamtosauginio švietimo erdve, skirta moksleivių, jaunimo, studentų ir suaugusiųjų grupėms, kurie norėtų į savo veiklą įtraukti „žaliąsias“ edukacijas: stebėti paukščius, pažinti augalus, klausytis nakties garsų, sutikti gyvūnus, keliaujant pažinti kraštovaizdį, pajausti buvimą gamtoje ir svarbiausia suvokti, kodėl visa tai būtina išsaugoti.

Anot VSTT, pagrindinės naujos gamtos mokyklos veiklos kryptys: neformalusis švietimas, gamtinis ugdymas, pažintinės ir edukacinės veiklos. Atvykstančioms grupėms bus siūloma teminės gamtinės ekskursijos, edukacijos, žygiai, gamtos pamokos, bus priimami studentai žaliųjų praktikų metu, įvairios gamtosauginės stovyklos.

Gamtos mokyklos specialistai organizuos gamtinius mokymus, dienos stovyklas, seminarus, talkas bei aplinkosauginio švietimo renginius.

Lapkričio pabaigoje nauja Kuršių nerijos nacionalinio parko gamtos mokykla buvo pristatyta Neringos bendruomenei, o nuo gruodžio mėnesio – jau laukia moksleivių iš visos Lietuvos.

Kuršių nerijos nacionalinio parko gamtos mokykla buvo tvarkoma pagal projektą „Kraštovaizdžio vertybių apsauga ir pritaikymas pažinti II“, finansuojamą iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų Regioninės plėtros fondų lėšų. Projekto vykdytojas – Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie AM, partneris – Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.