Telšių aplinkosaugininkai: bankrutuojančios UAB „Srava“ teritorijoje sutvarkyta 671 tona atliekų

Aplinkos apsaugos departamentas praneša, kad po ilgų teisinių procesų iš bankrutuojančios UAB „Srava“ teritorijos Telšiuose išvežta ir atliekų tvarkytojams perduota 671,289 t atliekų.

Sutvarkyta įmonės teritorija. <br>AAD nuotr. 
Sutvarkyta įmonės teritorija. <br>AAD nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2023, 2:53 PM

Pavojingųjų ir nepavojingųjų atliekų šioje teritorijoje buvo likę, nes pagrindinė įmonės veikla buvo didmeninė ir mažmeninė prekyba cheminėmis medžiagomis ir preparatais, taip pat sandėliuose cheminės medžiagos buvo gaminamos ir fasuojamos. 

Privalomuosius nurodymus sutvarkyti atliekas Telšių aplinkos apsaugos inspekcijos (AAI) pareigūnai įteikė iškart po gaisrų, 2012 ir 2013 metais, bet UAB „Srava“ jų nevykdė teisindamasi, kad draudimo kompanija nedengia nuostolių, pažymima pranešime.

Visais atvejais, neįvykdžius privalomojo nurodymo reikalavimų, atsakingiems asmenims buvo pritaikytos administracinės baudos bei juridinio asmens padaryto aplinkos apsaugą ir gamtos išteklių naudojimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimo protokolai.  

„Departamentas ėmėsi visų būtinųjų veiksmų, kad atliekos būtų sutvarkytos ir išvengta pavojaus tiek aplinkai, tiek žmonėms. Be privalomųjų nurodymų, buvo kreiptasi į Telšių apylinkės teismą, vėliau teismo sprendimas perduotas vykdyti antstoliui. Kadangi bendrovė teismo sprendimų ir toliau nevykdė, buvo kreiptasi į Telšių AVPK kriminalinės policijos tyrimo skyrių dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo“, – sakė Telšių AAI viršininkė Renata Stankuvienė.  

2021 m. bankroto administratorius ėmėsi vykdyti departamento nurodymus, bet sutvarkė tik 44,7 t atliekų, rašoma pranešime.

„Svarbu tai, kad visi teisiniai procesai dabar jau užbaigti. Pernai Regionų apygardos administracinis teismas tenkino departamento prašymą ir įpareigojo bankroto administratorių sutvarkyti atliekas. Šių metų sausį atlikę bankrutavusios UAB „Srava“ teritorijos ir pastatų apžiūrą, nustatėme, kad visos atliekos, t. y. 671,289, yra sutvarkytos“, – sakė R.Stankuvienė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.