Aplinkosaugininkai: Nemuno pakrantėje Kaune bus įgyvendintos upės taršos sustabdymo priemonės

Vasario mėn. viduryje Nemuno krantinėje Juozapavičiaus pr. prasidės specialios požeminės sienelės, kuri neleistų teršalams patekti į upę, įrengimo darbai. Be to, visus metus bus vykdoma esamos drenažinės sistemos krantinėje ir įrengtos sorbuojančios sienelės priežiūra.

Tikimasi, kad įgyvendinus visas numatytas priemones teršalai iš istoriškai užterštos teritorijos į Nemuną nebepateks.<br>M.Patašiaus nuotr.
Tikimasi, kad įgyvendinus visas numatytas priemones teršalai iš istoriškai užterštos teritorijos į Nemuną nebepateks.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Feb 6, 2023, 2:35 PM

Šiems darbams Aplinkos apsaugos departamentas, iš Aplinkos ministerijos gavęs papildomą 100 tūkst. eurų finansavimą taršos suvaldymo priemonėms, nupirko taršos iš užterštos teritorijos patekimo į Nemuną nutraukimo (stabdymo) techninių priemonių (sprendimų) projektavimo, įrengimo ir eksploatacijos paslaugas, kurios užkirstų kelią teršalams. 2022 m. lapkričio mėn. Departamentas pasirašė trišalę sutartį su AB „LTG Infra“ ir UAB „VentEko Lietuva“ dėl šių taršos stabdymo priemonių parengimo.

Preliminariai rangovas planuoja sistemos įrengimo darbus pradėti šių metų vasario viduryje ir baigti per kovą. Tikimasi, kad įgyvendinus visas numatytas priemones teršalai iš istoriškai užterštos teritorijos į Nemuną nebepateks.

Primename, kad Juozapavičiaus pr. 2020 m. atliktas ekogeologinis tyrimas ir nustatyta, kad didelis žemės plotas užterštas skalūno alyva, likusia nuo tada, kai čia dar buvo pabėgių gamykla. Taip pat nustatyta, kad šis žemės sklypas priklauso 3 atskiriems savininkams – AB „LTG Infra“, UAB „Regio“ ir Nacionalinei žemės tarnybai.

Departamentas, siekdamas sustabdyti taršą, sklypų savininkams buvo įteikęs privalomuosius nurodymus parengti užterštos teritorijos tvarkymo planą. Šiuo metu tvarkymo planą yra parengęs vieno sklypo savininkas – AB „LTG Infra“. Dėl privalomųjų nurodymų kitiems dviem sklypų savininkams tebevyksta teisminiai procesai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business
Gyvai
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?