G. Nausėda Alytuje: privalome užkardyti nusikaltimus gamtai

Prezidentas Gitanas Nausėda su komanda ketvirtadienį dirbo Alytuje. Vizito metu šalies vadovas surengė susitikimą su Aplinkos ministerijos, kitų aplinkos apsaugos institucijų, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Valstybinės miškų urėdijos vadovais ir aptarė Lietuvos aplinkos apsaugos sistemai kylančius iššūkius, praneša Prezidentūra.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-06 20:50

Kaip skelbiama pranešime, susitikime prezidentas pabrėžė, kad aplinkosauga negali likti vien deklaruojamu valstybės prioritetu. Už aplinką atsakingos valstybės institucijos turi aktyviai bendradarbiauti, keistis informacija ir ne tik užtikrinti greitą ir efektyvų reagavimą įvykus ekologinėms nelaimėms, bet ir užkirsti kelią bet kokiems didesnio ar mažesnio masto nusikaltimams gamtai.

„Įvairios šokiruojančios istorijos, pavyzdžiui, neseniai paviešintos portalo 15min.lt tyrime „Šiukšlių pogrindis: greitai, pigiai, nelegaliai“, atskleidžia, kad šalyje nelegaliai veikia ir gamtos sąskaita užsidirbti siekia ištisas pogrindis, o teisėsauga turimais instrumentais sunkiai gali jį įveikti. Todėl kartu su Generaline prokuratūra parengiau ir pateikiau Seimui Baudžiamojo kodekso pakeitimus, kuriais siūlau tiksliai apibrėžti, kas yra didelė žala gamtai, už kurią gali būti taikoma baudžiamoji atsakomybė. Tai leistų efektyviau užkardyti nusikaltimus gamtai“, – sakė prezidentas.

Ketvirtadienį G. Nausėda taip pat susitiko su Alytaus miesto savivaldybės vadovais bei miesto bendruomene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.