Virš Baltijos jūros – bepiločiai orlaiviai: paaiškino, ką bando pastebėti

Šiuo metu bepiločiai orlaiviai (dronai) kasdien skraido Klaipėdos uoste ir Baltijos jūroje ieškodami galimų aplinkos apsaugos pažeidimų. Projektas Lietuvoje prasidėjo š. m. balandį ir tęsis iki liepos mėnesio. Pasitelkiant dronus aplinkos apsaugos pažeidimų prevencijai, jau dabar nustatyta keletas pažeidimų.

Virš Baltijos jūros skraidantis bepilotis orlaivis. <br>AAD nuotr. 
Virš Baltijos jūros skraidantis bepilotis orlaivis. <br>AAD nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

2023-06-21 15:00

Iš arčiau su dronais buvo galima susipažinti birželio pradžioje, Prezidentūros kiemelyje vykusiame „Žaliųjų idėjų festivalyje“, kuriame Aplinkos apsaugos departamentas, kartu su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pristatė naujausias jungtinio projekto technologijas – bepiločius orlaivius.

Žaliųjų idėjų festivalio metu dronai susilaukė didelio susidomėjimo iš įvairaus amžiaus vaikų ir suaugusiųjų, buvo užduota daugybė klausimų apie dronų technines savybes, kamerų ir jutiklių galimybes, taip pat apie renkamą medžiagą.

Festivalio dalyviai noriai lipo į drono operatorių mikroautobusiuką ir išbandė operatorių darbo vietos patogumą. Visi norintys galėjo pamatyti operatorių kasdienio darbo sistemas ir pamatyti vaizdo įrašus iš dronų skrydžių Lietuvos pajūryje.

Bepiločių orlaivių paslaugas Lietuvoje suteikia Europos jūrų saugumo agentūra (EMSA), dronus pilotuoja įmonė ALTUS LSA, o dronų informacija naudojasi net trys Lietuvos institucijos – Aplinkos apsaugos departamentas, Žuvininkystės tarnyba bei Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Projektą vykdyti padeda Karinės jūrų pajėgos ir Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.