Tik stipriems nervams: baltoji meška prarijo petardą

Filmuotoje medžiagoje akivaizdžiai matyti, kad meška kankinasi.<br>Youtube nuotr.
Filmuotoje medžiagoje akivaizdžiai matyti, kad meška kankinasi.<br>Youtube nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 25, 2015, 3:05 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 11:48 AM

Internete pasklidęs video įrašas, kuriame galima matyti kaip kankinasi baltoji meška, sulaukė ne tik didelio dėmesio, bet ir sukėlė pasipiktinimo bangą. Imta spėlioti, kas taip žiauriai pasielgė su gyvūnu.

Filmuotoje medžiagoje akivaizdžiai matyti, kad meška kankinasi. Iš skausmo ji vartosi po sniegą. Filmuodami šį vaizdą liudininkai komentuoja, ką matė.

Veiksmas vyko lapkričio 8 dieną, tačiau į internetą patalpintas buvo tik dabar. Jį patalpino Rusijos gyventoja Galina Oskolkova, kuriai apie šį įvykį papasakojo Arktyje dirbantis sūnus.

Galina dėl žiauraus elgesio su gyvūnu kaltina Arktyje dirbantį virėją. Nors vyras tikina, kad jis to nedarė ir netgi pats vos netapo meškos auka. Jam stovint balkone iš rankų iškrito raktai ir vyras nusileido jų paimti.

„Pakėlęs galvą pamačiau, kad prie manęs artinasi įpykusi meška. Nežinojau ką daryti, pasimečiau“, – sakė vyras.

Tačiau nepasimetė jo brolis, kuris per kelias sekundes išsitraukė petardą, uždegė ją ir metė į mešką. Petardą jis metė norėdamas atbaidyti gyvūną, bet meška paėmė ją į burną ir tuomet petarda sprogo.

Internautai pamatę šį įrašą pavadino tai žudymu, gyvūno kankinimu. Netrūkus buvo kreiptasi netgi į Rusijos prokuratūrą su prašymu detaliai išnagrinėti šį įvykį ir nubausti kaltuosius.

Pareigūnai atvyko į salą jau tą pačią dieną. Virėjui buvo skirta bauda už tai, kad ėmėsi per griežtų priemonių. Tačiau meškos jie nerado. Ji buvo išėjusi iš gyvenvietės.

Kol kas nežinoma ar meška gyva, tačiau spėjama, kad ji gali būti sunkiai sužeista ir dėl to nugaišti.

Laukinės gamtos fondas įvertinęs situaciją nustatė, kad Arktyje dirbantys žmonės pažeidė visas įmanomas normas ir netinkamai pasielgė su meška. Šiuo metu tyrimas dar tęsiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.