Į daugiabučio kiemą atklydę paukščiai nustebino panevėžietę

Portalo lrytas.lt skaitytoja Jūratė iš Panevėžio atsiuntė nuotrauką redakcijai, kurioje užfiksavo, kaip daugiabučio namo kieme pastebėjo žiemos šalčius kenčiančias antis. Pirmą kartą kieme pamačiusi antis moteris sunerimo – gal būt jos pasiklydo?

Antys daugiabučio namo kieme.<br>Skaitytojos Jūratės nuotr.
Antys daugiabučio namo kieme.<br>Skaitytojos Jūratės nuotr.
Antys daugiabučio namo kieme.<br>Skaitytojos Jūratės nuotr.
Antys daugiabučio namo kieme.<br>Skaitytojos Jūratės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Šarūnas Meškys

Jan 15, 2016, 6:07 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 1:03 AM

Portalas lrytas.lt pasiteiravo Lietuvos ornitologų draugijos specialisto Gedimino Petkaus – ką gi veikia antys daugiabučio namo kieme?

„Gali būti, kad antys į kiemą atklydo ieškodamos maisto“, – tikino ornitologas. Tad netoli vandens telkinių gyvenantys žmonės neturėtų stebėtis į kiemus atklystančiais paukščiais.

„Jei vieta, kur pastebėtos antys, yra netoli upės ar kito vandens telkinio – tai normalus atvejis. Jei tolėliau nuo vandens, tikėtina, kad paukščiams trūksta lesalo ir jie atskrenda prie namų prašyti maisto. Ypač žiemą, kai vandens telkiniai užšalę“ , – G. Petkus.

Anot jo, jei upė užšalusi, išalkusius paukščius galima palesinti. Jei yra neužšalusių vandens telkinių, antys maisto susirasti gali ir pačios.

Dėl paukščių sunerimusi panevėžietė Jūratė sakė, kad vakar pastebėtų paukščių šiandien jau nebematė. „Gal būt iškeliavo toliau laimės ieškoti“, – laiške rašė moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?