Po liūties moteris nufilmavo neįtikėtiną radinį balose

Ką pamanytumėte, jeigu iš dangaus pradėtų kristi ne lietaus lašai, bet žuvys? Būtent su tokia keista liūtimi susidūrė Kvynslando valstijos Australijoje gyventojai.

Šeima spėliojo, ar balose spurdančios mažos žuvytės iškrito iš dangaus.<br>Stop kadras
Šeima spėliojo, ar balose spurdančios mažos žuvytės iškrito iš dangaus.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-12 12:26, atnaujinta 2017-06-01 23:00

Kai sausros nualintame Vintono mieste pagaliau palijo, nustebę vietiniai pamatė, kad su vandeniu ant žemės atsirado ir mažyčių žuvelių.

Australė Tahnee Oakhill nufilmavo ir į socialinį tinklą „Facebook“ įkėlė vaizdo įrašą, kuriame įamžinta, kaip po smarkios ketvirtadienio liūties jos šeima, vaikštinėdama už 70 km nuo Vintono nutolusiame galvijų ūkyje balose aptiko mažyčių žuvelių.

„Mano vyras mus pakvietė į kiemą ir aš pasakiau: „Tu turbūt juokauji“. Tada pamatėme jas tiesiog gulinčias ir spurdančias purve. Mes manome, kad jos nukrito iš dangaus. Juk netoliese nėra jokių upelių ar vandens griovių“, – pasakojo T.Oakhill.

Visi bendrai nusprendė kad balose aptiktos smulkios žuvelės buvo ešeriukai.

Interneto portalas „MailOnline“ rašo, kad trečiadienį netoli Vintono palijo itin gausiai. Tądien iškrito 120 mm kritulių. Tai – didžiausias kovą šioje vietovėje iškritęs kritulių kiekis nuo 1994 metų.

„Vaikai šiandien sugavo neblogą laimikį – maždaug 5 žuvytes. Gana keista matyti juos vaikščiojančius po Kvinslando brūzgynus, kur neseniai buvo sausra, ir semiančius gyvas žuvytes iš purvinų balų ant žvyrkelio“, – parašė T.Oakhill savo „Facebook“ paskyroje.

Kanberos universiteto (Australija) ekologas daktaras Peteris Unmackas, Australijos radijo stoties „ABC Western Queensland“ naujienų portalui komentuodamas šią situaciją, suabejojo, ar žuvys galėjo iškristi iš dangaus.

„Tai – labiausiai paplitusi žuvis Australijoje. Kone visur, kur tik šiaurės Australijoje yra vandens, galima sutikti iš šių žuvų“, – paaiškino ekologas.

Pasak daktaro P.Unmacko, blizgantys ešeriai yra agresyvios žuvys, kurios sugeba prisitaikyti taip, kad per trumpą laiko tarpą nukeliauja didelius atstumus net tokiais mažais vandens telkiniais kaip balos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.