Tautodailininko sukurti inkilai – katės paukščių negąsdina

Kaune ne vienas užsukęs į Šilainiuose ant šlaito gyvenančio tautodailininko Olego Aleksejevo namus iškart pastebi aplink namą esančiuose medžiuose neįprastus vyro rankomis sukonstruotus inkilus.

Tautodailininko O.Aleksejevo įvairių formų inkilus giria pirkėjai ir mėgsta įvairūs paukščiai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Tautodailininko O.Aleksejevo įvairių formų inkilus giria pirkėjai ir mėgsta įvairūs paukščiai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Patašius

2016-04-02 08:29, atnaujinta 2017-05-30 19:13

Ypač visus teigiamai nuteikia inkilai vaizduojantys katinų figūras. Angomis paukščiams į inkilus įlysti tapo išžioti kačių nasrai.

„Pirmą kartą juos parodęs Kaziuko mugės pirkėjams abejojau, ar žmonės įvertins mano išmonę. Tačiau žmonės katinus—inkilus, glostė, gyrė, stebėjosi“, — prisiminė kaunietis.

Gamindamas neįprastus inkilus, vyras tarėsi su ornitologais, kokių matmenų inkilai tinkami vieniems ar kitiems paukščiams. Laikėsi reikalavimų.

„Gamtininkas Selemonas Paltanavičius taip pat patvirtino, kad mano katinų—inkilų miesto paukščiai neturi baidytis. Kur kas atsargesni būna laukiniai sparnuočiai“, — pasakojo tautodailininkas.

Vėliau ir inkilus iš kauniečio įsigiję žmonės jam patvirtino, kad varnėnai, zylės, kiti paukščiai mielai suka lizdus neįprastuose inkiluose.

Per savo gyvenimą tautodailininkas yra padaręs daugiau nei 20 panašių inkilų. Keletas jų yra iškeliavę ir į užsienį. Šiemet atšilus orams į Lietuvą jau grįžo nemažai paukščių tačiau meistro inkiluose jų dar nematyti.

„Žento namuose Domeikavoje jie jau apsigyveno, manau netrukus jie apsigyvens ir pas mane“,— sakė meistras. O.Aleksejevas prisiminė ir prieš keletą metų sukonstruotą neįprastą inkilą — namą. Netrukus jame apsigyveno voverės. Išperėjusios vaikus jos lizdą paliko.

Vyras manė, kad paukščiai šiame inkile bijos gyventi, tačiau netrukus šiuose namuose apsigyveno varnėnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.