Duobėtų kelių išvargintas dramblys neiškentė: pabėgo į laisvę

Iš Vengrijos į Baltarusiją vežtas cirko dramblys pabėgo į laisvę ties pasieniu su Ukraina. Gyvūną transportavęs vairuotojas teigė, kad šis nebenorėjo daugiau važiuoti nesutvarkytais ir duobėtais keliais, kurie jam sukėlė didelę įtampą, rašo „The Moscow Times“.

123rf asociatyvioji nuotr.
123rf asociatyvioji nuotr.
Iš Vengrijos į Baltarusiją sunkvežimiu vežamas dramblys Marquisas nebeištverė kelionės duobėtais keliais ir pabėgo į laisvę.<br>„Reuters“/“Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Iš Vengrijos į Baltarusiją sunkvežimiu vežamas dramblys Marquisas nebeištverė kelionės duobėtais keliais ir pabėgo į laisvę.<br>„Reuters“/“Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 11, 2016, 7:53 AM, atnaujinta May 29, 2017, 5:24 PM

15-metis afrikietiškas dramblys Marquisas buvo pakrautas į sunkvežimį Vengrijoje. Gyvūnas turėjo būti vežamas į Baltarusijos sostinę Minską keliu, kuris kerta Ukrainą.

Vengrijoje Marquiso prižiūrėtojai perspėjo vairuotoją Andrejų, kad kelionė sunkvežimiu bus pati pirmoji dramblio gyvenime ir dėl to jis gali jausti didelę įtampą.

Duobėti keliai – ne drambliams

„Keliai Ukrainoje yra tragiški, su daugybe duobių ir dėl to turėjau ypatingai atsargiai vairuoti, – vairuotoją Andrei citavo portalas „Transportal.by“. – Aš buvau labai nervingas. Tai buvo pirmas kartas, kai man teko vežti dramblį ir aš negavau jokių konkrečių instrukcijų, kada jį reikėjo maitinti, kiek jam duoti atsigerti ir panašiai.“

Po ilgos nelygaus kelio atkarpos dramblys pradėjo leisti „keistus garsus“ iš transporto konteinerio.

„Susidarė įspūdis, kad dramblys bandė ištrūkti iš to konteinerio, – pasakojo Andrei. – Atrodė, kad jo kantrybė pagaliau išseko“.

Kai vairuotojas sustojo netoli pasienio patikros taško paskutinį kartą patikrinti sunkvežimį, dramblys išlaužė transporto konteinerio vartelius ir pradėjo bėgti.

Andrejus nuvyko į policijos nuovadą pranešti apie dingusį dramblį, tačiau pareigūnai nusprendė patikrinti vairuotojo kraujyje buvusį alkoholio kiekį.

Kai paaiškėjo, kad vairuotojas buvo blaivus, jam pasiūlė parašyti raportą, kuris bus perduotas „atitinkamoms institucijoms“.

Vėliau Andrei bandė prašyti pagalbos žmonių dirbančių pasienio patikros punkte, tačiau vairuotojo ilgo pasakojimo išklausę pasieniečiai jam liepė užpildyti dar vieną raportą.

Nenorėjo padėti vairuotojui

„Šita biurokratija paprasčiausiai mane žudė, – teigė dramblį pametęs vairuotojas. – Aš jiems mėginau paaiškinti, kad girioje slampinėjo dramblys. Juk jaunas dramblys gali pridaryti daugybę žalos“.

„Prašiau jų pagalbos, bet vietoje atsakymų jie tiesiog tylėjo arba šypsojosi“, – nuogąstavo Andrei.

Vienas aukštesnio rango pasienio pareigūnas pranešė portalui „Transportal.by“, kad jam pavyko gauti vairuotojo raportą.

„Mes ėmėmės priemonių, kad surastume gyvūną ir galime garantuoti, kad dramblys nekirto Ukrainos sienos“, – tikino pasienio pareigūnas.

Dramblį vežė Baltarusijos transporto įmonė „Yanstrong“ ir jos atstovas teigė, kad tai buvo pirmasis gyvūno pabėgimas per ilgus verslo gyvavimo metus.

„Neseniai mums teko pervežti gyvūnus Ukrainos cirkui ir viskas įvyko sklandžiai, o dabar atsirado štai tokia situacija, – teigė „Yanstrong“ atstovas.

Įmonė taip pat patvirtino, kad susisiekė su Vengrijos cirku ir Ukrainos pasienio pareigūnais, kad „nuspręstų, ką reikia daryti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.