Varnėnų gatvė Kaune – be varnėnų

Varnėnų gatvėje gyvenantys kauniečiai paukščių nelaukia. Inkilus sparnuočiams yra iškėlęs tik vienas šios vietovės gyventojas. Paukščių globėjas mano, jog kaimynai, matyt, dar nepamiršo, kad anksčiau gyveno Gegučių gatvėje.

Varnėnų gatvė Kaune.<br>M.Patašiaus nuotr.
Varnėnų gatvė Kaune.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vienintelis Varnėnų gatvėje gyvenantis R.Žiemys yra iškėlęs kelis inkilus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vienintelis Varnėnų gatvėje gyvenantis R.Žiemys yra iškėlęs kelis inkilus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

May 2, 2016, 10:20 PM, atnaujinta May 26, 2017, 8:35 PM

Kaune, Aleksote, galima aptikti Varnėnų gatvę. Tačiau ar šioje paukščių, laikomų pavasario skelbėjais ir gamtos budintojais, garbei pavadintoje vietoje sparnuočių laukiama svetingai?

Neilgoje Varnėnų gatvėje galima suskaičiuoti bene 10 privačių namų. Gyventojai kruopščiai tvarko savo valdas, puoselėja sodus.

Tačiau norint išsiaiškinti, ar tose valdose yra inkilų, teko gerokai pasidairyti.

Akys užkliuvo tik už vieno namo ir vienos valdos. Jos šeimininkas Rimantas Žiemys pasirūpino, kad pavasarį grįžę paukščiai turėtų kur įsikurti ir gyventojus linksmintų savo čiulbesiu.

Vieną nedidelį inkilą kaunietis pritvirtino ant namo sienos greta gatvės pavadinimą skelbiančios lentelės. Dar du inkilus vyras įkėlė į seną beržą, augantį jo sode.

„Nors mano pavardė asocijuojasi su žiema, visada nekantriai laukiu pavasario. Jam artėjant apžiūriu inkilus, jei reikia, juos išvalau.

Mažajame namelyje įsikūrė zylės. Berže esančiuose inkiluose jau gyvena varnėnai. Dar viena jų pora įsitaisė ir beržo drevėje“, – pasakojo kaunietis.

Paklausus, kodėl jo kaimynai nepasirūpina iškelti inkilų sparnuočiams, R.Žiemys prisiminė gatvės pavadinimo istoriją.

„Anksčiau tai buvo Gegučių gatvė. Prieš 20 metų paaiškėjo, kad Panemunėje yra Gegučių alėja. Kad nebūtų painiavos, gatvei Aleksote buvo suteiktas kitas – Varnėnų – pavadinimas.

Tačiau gyventojai, matyt, taip ir nepakeitė gyvenimo įpročių. Juk gegučių niekas nelaukia ir joms inkilų nekelia“, – svarstė kaunietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.