Paukščių ir gamtos mylėtojams – nauja pramoga

Pirmąjį vasaros savaitgalį, birželio 4 d., Kaišiadorių rajono savivaldybė organizuoja pirmąjį Paukščių festivalį. Naujame renginyje paukščių mylėtojai ir smalsuoliai galės paganyti akis didžiausioje paukščių parodoje „Nuo viščiuko iki stručio“, keliauti į svečius pas jūrinį erelį, tapti naujo Lietuvos rekordo liudininkais ir pirmą kartą organizuojamo Kiaušinių mėtymo čempionato dalyviais.

Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 12, 2016, 1:55 PM, atnaujinta May 25, 2017, 8:46 PM

Tiek mažųjų, tiek suaugusiųjų laukia įvairios edukacijos, seminarai bei varžybos. Lietuvos etnokosmologijos muziejus kvies į paskaitą „Žvaigždės ir paukščiai“, o sutemus – stebėti Paukščių Tako. Festivalio lankytojai galės sužinoti, kaip auginti paukščius, bandyti juos atpažinti ir pamėgdžioti, ieškoti paukščio lizdo ar sukalti inkilą. Mėgstantys pasisukioti virtuvėje apsilankys virtuvėlėje „Paukščių pienas“. O vakare jaukioje Kaišiadorių miško estrados aplinkoje į sceną žengs gerai žinomi atlikėjai: „Biplan“, Egidijus Sipavičius, „Baltasis Kiras“, „Naktinės personos“.

Kaišiadorių miško estrada, kur vyks renginys, bus suskirstyta į erdves, kuriose vyks įvairios veiklos. Paukščių parodos zonoje augintojai lankytojams suteiks galimybę pamatyti keliasdešimt skirtingų rūšių naminių paukščių nuo vienadienio viščiuko iki ilgakojo stručio.

Paukščių akademijoje lankytojus džiugins meninės kūrybos konkurso „Laimės paukštė“ paroda, kuriai savo darbus galima pristatyti iki gegužės 15 d. Veiklos vyks kūrybinėse dirbtuvėlėse, mažuosius renginio lankytojus kvies vaikų kiemelis, o vyresnieji savo jėgas išbandys paukščių tematikos viktorinoje ar paukščių balsų atpažinimo ir pamėgdžiojimo konkurse. Smalsuoliai savo žinias galės pagilinti įvairiose paskaitose ir ekskursijose. Renginio dalyviams bus sudaryta unikali galimybė naktiniame Kaišiadorių danguje kartu su Lietuvos etnokosmologijos muziejumi stebėti Paukščių Taką. Aktyvios veiklos mėgėjai savo jėgas galės išmėginti orientacinėse varžybose, bėgime su kiaušiniais, kiaušinių ruletėje ar kiaušinių mėtymo čempionate.

Didžiausia įmonė Kaišiadorių regione AB Kaišiadorių paukštynas sieks dar vieno Lietuvos rekordo, kuris taip pat bus susijęs su šventės tema – paukščiais.

Sausio mėnesį vykusioje turizmo parodoje Adventur 2016 pristatytas renginys sulaukė didelio lankytojų susidomėjimo.

Tie, kurie vis dar nežino, kas atsirado pirmas: višta ar kiaušinis, galės bandyti tai išsiaiškinti Kaišiadoryse Tiek skirtingų paukščių ir su jais susijusių veiklų vienoje vietoje dar nebuvo! Ir vargu ar atsiras, bent jau iki birželio 4 d.

Renginys nemokamas, o dalyvių patogumui į renginio vietą iš Kaišiadorių geležinkelio stoties veš autobusas. Savo kalendoriuose rezervuokite birželio 4 d. ir „kelkit sparnus“ į Kaišiadoris! Detalesnė renginio programa www.pauksciufestivalis.lt.

Renginio laikas: birželio 4 d. Vieta: Kaišiadorių miško estrada (Miškininkų g. 17, Kaišiadorys)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.