Moteriai į ranką dantis suleidęs ryklys paleido tik ligoninėje

Viena Floridos valstijos

Ryklys apkandžiojo moterį.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Ryklys apkandžiojo moterį.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Nedidelis, apie 61 cm ilgio, ryklys-auklė buvo užmuštas vieno paplūdimyje buvusio žmogaus tuojau po užpuolimo, rašo dienraštis „The Palm Beach Post“.<br>Facebook nuotr.
Nedidelis, apie 61 cm ilgio, ryklys-auklė buvo užmuštas vieno paplūdimyje buvusio žmogaus tuojau po užpuolimo, rašo dienraštis „The Palm Beach Post“.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-05-17 07:58, atnaujinta 2017-05-25 09:32

Nedidelis, apie 61 cm ilgio, ryklys-auklė buvo užmuštas vieno paplūdimyje buvusio žmogaus tuojau po užpuolimo, rašo dienraštis „The Palm Beach Post“.

Auka tapo neįvardyta 23 metų moteris, kurią ryklys apkandžiojo maudantis pajūrio miesto Boka Ratono paplūdimyje, laikraščiui sakė vietos ugniagesių tarnybos atstovas Bobas Lemonsas.

Pasak jo, moteris buvo skubiai nuvežta į regioninę ligoninę kartu su rykliu, kuris tebebuvo suspaudęs nasrais nukentėjusiosios ranką.

„Dar niekada nebuvau matęs nieko panašaus. Niekada netgi nesu girdėjęs nieko panašaus“, – Vandenyno gelbėjimo tarnybos kapitonas Clintas Tracy Treisis sakė laikraščiui „South Florida Sun-Sentinel“.

Rykliai-auklės, užaugantys iki 3 metrų ilgio, yra dažni Floridos Atlanto vandenyno pakrantėse ir pasižymi gana taikiu būdu.

Tačiau vienas incidento liudininkas pasakojo „Sun-Sentinel“, kad prieš pat ataką matė, kaip besimaudantys žmonės erzino tą ryklį, tampydami jį už uodegos.

Nukentėjusi moteris iš pradžių buvo rami, kai atėjo į gelbėtojų stotį Raudonojo rifo parko paplūdimyje ir paprašė pagalbos.

Pasak C.Tracy, merginą lydintis vyras prilaikė ryklį, buvo šiek tiek kraujo.

„Jis vos kvėpavo, bet jos rankos nepaleido; atrodė, kad jis prie jos prikibęs“, – įvykio liudininkas Shlomo Jacobas sakė „Sun-Sentinel“.

Bėgant laikui ir apspitus smalsuoliams moteris pradėjo nervintis, o atvykę greitosios pagalbos darbuotojai uždėjo jai deguonies kaukę.

Jie panaudojo lentą, kad ranka ir ryklys nejudėtų, paguldė moterį ant neštuvų ir išvežė į ligoninę, K.Tracy sakė laikraščiui.

Kaip nurodo Ryklių tyrimų institutas, rykliai-auklės yra naktiniai gyvūnai, o dienomis dažnai matomi gulintys ant uolėto vandenyno dugno.

Šie rykliai minta daugiausia smulkiomis žuvimis ir kitais gyviais – tokiais kaip omarai, kalmarai ir jūrų ežiai, – bet nėra žmogėdros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai