Iš aptvaro pabėgusi leopardo patelė sėjo paniką zoologijos sode

Solt Leik Sityje

Zoologijos sodas turi du amūrinius leopardus.<br>Scanpix nuotr.
Zoologijos sodas turi du amūrinius leopardus.<br>Scanpix nuotr.
Zoologijos sodas turi du amūrinius leopardus.<br>Scanpix nuotr.
Zoologijos sodas turi du amūrinius leopardus.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-06-08 11:49, atnaujinta 2017-05-22 11:16

Viena lankytoja pastebėjo, kad iš savo narvo išlindusi keturių metų patelė snaudžia ant sijos už maždaug pusmetrio nuo aptvaro, sakė Hogle'ų zoologijos sodo atstovė Erica Hansen. Ta moteris pranešė apie pabėgusį plėšrūną vienam sodo darbuotojui, kuris paskelbė pavojų.

Krizių komanda tą amūrinį leopardą užmigdė strėlyte, tada įkėlė į dėžę ir pernešė atgal į aptvarą..

Per šį incidentą niekas nenukentėjo, o leopardė, vardu Zėja, tikriausiai jausis gerai, iš praeis raminamojo preparato poveikis, sakė už gyvūnų sveikatą atsakinga zoologijos sodo direktoriaus pavaduotoja Nancy Carpenter.

Kai į leopardę pataikė migdomoji strėlytė, gyvūnas instinktyviai įsikibo į medinę siją, ant kurios liko nagų žymės. Galiausiai ji nukrito iš maždaug metro aukščio – tarp lankytojų tvorelės ir narvo.

E.Hansen sakė kol kas nežinanti, kaip ir kada leopardo patelė sugebėjo prasibrauti per plieninį tinklą, dengiantį jos aptvaro viršų ir šonus, bet tyrėjai aiškinasi šį klausimą.

Pranešimas apie pabėgusį žvėrį sukėlė nemažą sujudimą socialiniuose tinkluose, o kai kurie komentatoriai buvo nusiteikę sarkastiškai. Naujai įkurtoje „Twitter“ paskyroje „HogleZooLeopard“ (Hogle'ų zoologijos sodo leopardas) pirmoji žinutė buvo „Pagaliau aš laisvas!“

Tačiau lankytojai pasakojo, kad viduje viskas vyko ramiai ir tvarkingai.

Zoologijos sodas turi du amūrinius leopardus. E.Hansen sakė, kad kitas žvėris laikomas atskirame aptvare ir nepabėgo.

Pabėgusi patelė yra nedidelis apie 27 kg sveriantis gyvūnas, atvežtas į šį zoologijos sodą prieš kelerius metus. Ji buvo atgabenta iš vienos gyvūnų prieglaudos Anglijoje, kad susiporuotų su kitu amūriniu leopardu, aiškino zoologijos sodo atstovė.

Kaip skelbia Pasaulinis gamtos fondas (WWF), amūriniai leopardai laikomi atsidūrusiais ties išnykimo riba. Laisvėje jų yra belikę tik apie 60.

Praeitą mėnesį Sinsinačio zoologijos sodo darbuotojai buvo priversti nušauti vieną gorilą, kai mažametis berniukas įkrito į tų žmogbeždžionių aptvarą ir buvo tampos 180 kg sveriančio gyvūno.

Antradienį per incidentą Jutoje leopardas buvo greitai sugautas, bet jeigu žvėris būtų kėlęs grėsmę žmonėms, darbuotojams tikriausiai irgi būtų tekę panaudoti mirtiną jėgą, pažymėjo N.Carpenter.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.