Pabandė atimti žaislą iš pandos mažylio ir nufilmavo jo reakciją

Kai iš pandos mažylio pabandė atimti kamuolį, jis uždėjo ant žaislo leteną ir priekaištingai pažvelgė, tarsi sakydamas: „Neliesk! Tai – mano!“<br>Stop kadras (YouTube / San Diego Zoo)
Kai iš pandos mažylio pabandė atimti kamuolį, jis uždėjo ant žaislo leteną ir priekaištingai pažvelgė, tarsi sakydamas: „Neliesk! Tai – mano!“<br>Stop kadras (YouTube / San Diego Zoo)
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2016, 8:57 AM, atnaujinta May 18, 2017, 4:31 PM

Ar jums yra tekę turėti daiktą, kuris taip patiktų, kad nė už ką nenorėtumėte su juo išsiskirti?

Šiam žaviam didžiosios pandos jaunikliui toks daiktais yra jo žalias guminis kamuolys.

San Diego zoologijos sodo darbuotojai nufilmavo savo mėgstamą žaislą apsikabinusį mažylį, vardu Xiao Liwu, kuris jo nė už ką nenorėjo paleisti iš savo letenų ir net griuvinėdamas laikėsi apsikabinęs savo kamuolį.

Kol zoologijos sodo darbuotojai stengėsi išmatuoti meškutį, jis tupėjo tarp kojų pasidėjęs kamuolį, o priekinėmis letenomis smarkiai jį apglėbęs.

Net kai viena iš darbuotojų papurtė kamuolį, mažylis nė už ką nenorėjo jo paleisti. Dar daugiau – uždėjo ant žaislo leteną ir priekaištingai pažvelgė, tarsi sakydamas: „Neliesk! Tai – mano!“

Tačiau, panašu, kad gebėjimas išlaikyti pusiausvyrą nebuvo stiprioji pandos pusė ir meškutis dažnai griuvinėjo su savo kamuoliuku, tuo pralinksmindamas aplink buvusius žmonės.

Darbuotojai tiesiog negalėjo atsispirti šio pūkuoto juodai balto mažylio žavesiui ir be perstojo jį kuteno bei glamonėjo, kol gyvūnėlis vartėsi ant grindų.

Bet didžiausią džiaugsmą meškutis jautė visiškai apsikabinęs savo guminį žaislą ir netgi priglaudęs prie jo snukutį.

Kaip rašo interneto portalas „Mail Online“, meškutis Xiao Liwu, kurio vardas, išvertus iš kinų kalbos reiškia „mažoji dovanėlė“, gimė 2012 metų liepos 29 dieną. Šis vaizdelis buvo nufilmuotas praėjus vos keletui mėnesių po jo gimimo, bet tik neseniai pasirodė socialiniuose tinkluose.

San Diego zoologijos sode Kalifornijoje gyvena per 3,7 tūkst. gyvūnų, atstovaujančių daugiau kaip 650 rūšims ir porūšiams.

Tai yra vienas iš kelių zoologijos sodų pasaulyje, kuriame gyvena ir sėkmingai veisiasi didžiosios pandos.

Šeši įdomūs faktai apie didžiąsias pandas:

Laukinėje gamtoje gyvena apie 1,6 tūkst. didžiųjų pandų, o viso pasaulio zoologijos soduose ir veisimo centruose jų yra 300.

Neaišku, kaip ilgai didžiosios pandos gyvena laukinėje aplinkoje, tačiau kinų mokslininkai pranešė, kad zoologijos soduose pandos gyvena maždaug iki 35 metų.

99 proc. laukinių pandų dietos sudaro bambukai, o likusį 1 procentą paprastai sudaro maži graužikai.

Didžiosioms pandoms reikia per dieną suvartoti apie 9-18 kg bambukų, kad apsirūpintų visomis būtinomis maistinėmis medžiagomis.

Stovėdamos keturiomis didžiosios pandos yra maždaug 90-120 cm ūgio.

Jaunikliai gimsta akli ir atsimerkia tik būdami šešių-aštuonių savaičių, o tampa judrūs tik maždaug trijų mėnesių.

Šaltinis: Smithsonian nacionaliniame zoologijos sodas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.