Telšių rajono „Žvėrinčiuje“ atidaromas stumbrynas

Čia jau gyvena keturi stumbrai, pranešė Aplinkos ministerija.

Šiuo metu Kėdainių ir Panevėžio rajonuose gyvenančią laisvą bandą sudaro daugiau kaip šimtas stumbrų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šiuo metu Kėdainių ir Panevėžio rajonuose gyvenančią laisvą bandą sudaro daugiau kaip šimtas stumbrų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2016, 11:34 AM, atnaujinta May 12, 2017, 6:27 PM

Čia jau gyvena keturi stumbrai, pranešė Aplinkos ministerija.

50 ha aptvaras stumbrams įrengtas naudojantis Europos Sąjungos (ES) parama. Jo paskirtis – ne tik parodyti, bet ir laikinai apgyvendinti sugautus laisvėje ir pagal Stumbro apsaugos planą atrinktus laukinius stumbrus.

Šiuo metu Kėdainių ir Panevėžio rajonuose gyvenančią laisvą bandą sudaro daugiau kaip šimtas stumbrų. Ši banda susiformavo urbanizuotose teritorijose, kur miškų plotai labai maži, todėl stumbrai iš vieno miško į kitą keliauja laukais, niokodami pasėlius, keldami grėsmę žmonėms.

Per pirmąjį perkėlimo etapą dalis laisvųjų stumbrų bus įkurdinti Telšių miškų urėdijos „Žvėrinčiuje“.

Antrą laikinąjį aptvarą laisviesiems stumbrams perkelti numatoma įrengti Pašilių stumbryne Panevėžio miškų urėdijos Krekenavos girininkijoje 2017 metais.

Laikinai pagyvenę šiuose aptvaruose, stumbrai bus perkelti į kitą stumbryną, kad prisitaikytų gyventi laisvėje. Šis stumbrynas bus įrengtas Varėnos miškų urėdijos ir Dzūkijos nacionalinio parko teritorijoje. Iš jo stumbrai jau bus išleidžiami į laisvę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.