Šąlantį gandrą šiaip ne taip pagavo. Jis bus išgelbėtas

Jei ne pastabūs gyventojai, į šiltus kraštus su gentainiais neišskridęs baltojo gandro jauniklis būtų pražuvęs iš bado ar tapęs plėšrūnų auka.

Gera žinia – likusiam žiemoti gandrui šalti nebeteks. Išgelbėtas jauniklis buvo sveikas, bet nusilpęs.<br>Jp.lt skaitytojų ir Biržų aplinkos apsaugos agentūros nuotr.
Gera žinia – likusiam žiemoti gandrui šalti nebeteks. Išgelbėtas jauniklis buvo sveikas, bet nusilpęs.<br>Jp.lt skaitytojų ir Biržų aplinkos apsaugos agentūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas (www.panskliautas.lt)

Dec 4, 2016, 12:03 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:51 AM

Trečiadienį išgelbėtas ilgasnapis žiemą praleis pas geraširdžius žmones.

Biržų aplinkos apsaugos vyriausiasis specialistas Artūras Griška jau prieš dvi savaites prie Gulbinų ežero Pabiržės seniūnijoje, netoli Kirdonių kaimo, pastebėjo neišskridusį baltąjį gandrą.

Paprastai gandrai į šiltuosius kraštus išskrenda prieš 3 mėnesius. Žiemoti lieka tik ligotieji ar jaunikliai iš vėlyvos vados.

Vakar aplinkosaugininkas sakė, kad mėgino prieiti prie varlinėjančio ilgasnapio, tačiau šis neprisileido artyn. Pamatęs netoliese žmogų, paukštis kaip mat nuplasnodavo į pievas.

Gandras atrodė sveikas ir neligotas, bet šaltą žiemą jis vargiai būtų išgyvenęs: būtų tapęs lapių auka arba pražuvęs iš bado.

Sugauti gandrą vyras bandė dar kelis kartus, bet nepavyko.

Pastarosiomis dienomis žemę nuklojus sniegui, A.Griška suprato, kad be maisto likęs gandras bus nusilpęs ir tuomet jį pavyks sugauti.

Aplinkosaugininkui į pagalbą atėjo vietiniai gyventojai.

Ilgasparnis buvo specialiai įvarytas į miškelio plotą, iš kurio nebegalima pakilti, ir taip sugautas. Paukštis buvo sveikas, tik šiek tiek nusilpęs.

Gandrą priglaudė pagauti jį padėję žmonės. Jie sakė, kad ne vieną gandrą laikė per žiemą, tad turi patyrimo, kaip prižiūrėti.

„Džiugu, kad dar yra gerų žmonių“, – sakė aplinkosaugininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.