Ant plono ledo užlipusios stirnos likimas nepasigailėjo

Šį mėnesį ugniagesiams gelbėtojams jau antrą kartą teko gelbėti ežere įlūžusią stirną. Sekmadienį rytą iš Bendrojo pagalbos centro buvo gautas pranešimas, kad Molėtų rajone, Dailidiškių kaime, Ilgio ežere, įlūžo stirna. Atvykę ugniagesiai, panaudoję gelbėjimo roges, prišliaužė prie stirnos, ją ištraukė ir perdavė aplinkosaugininkams.

Stirnos žiemą.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Stirnos žiemą.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2016, 12:43 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:08 PM

Kaip sakė Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Molėtų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko pavaduotojas Rolandas Pumputis, gamta apgauna ne tik žmones, bet ir gyvūnus: „Stirna bandė pereiti ežerą, tačiau plonas ledas jos neišlaikė ir už 100 m nuo kranto ji įlūžo. Stirna buvo susilaužiusi kojas, o iš jos kaklo tekėjo kraujas.“

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet ugniagesiams gelbėtojams iš vandens telkinių jau teko ištraukti 19 gyvūnų. O kad stirnos likimas neištiktų ir žmonių, departamentas įspėja nelipti ant dar tvirtai neužšalusio ledo, nes dažniausia nelaimių priežastis būna žmonių neatsargumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.