Gyvūnų mylėtojai sukilo prieš Paryžiaus valdžios planą naikinti žiurkes

Paryžiaus valdžia nusprendė kovoti su miestą užplūdusiomis žiurkėmis. Tačiau gyvūnų teisių aktyvistai sukilo dėl plano naikinti graužikus ir vietoj to siūlo gyvūnų populiaciją mažinti kontraceptikais, rašo „The Local“.

Žiurkių antplūdžiu jau stebisi paryžiečiai, teigiantys, kad anksčiau graužikai taip drąsiai nelakstydavo.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Žiurkių antplūdžiu jau stebisi paryžiečiai, teigiantys, kad anksčiau graužikai taip drąsiai nelakstydavo.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-27 11:34, atnaujinta 2018-02-09 20:38

Miesto savivaldybė paskelbė karą žiurkėms. Dvi gruodžio savaites keli Paryžiaus parkais, tarp jų ir Marso laukai Eifelio bokšto papėdėje, buvo uždaryti, kad nuodais ir spąstais ginkluoti žiurkių gaudytojai galėtų imtis savo darbo.

Tačiau šis žingsnis išprovokavo aktyvistų peticiją, prašančią sustabdyti žiurkių „skerdynes“. Per kelias dienas peticiją pasirašė net 20 tūkst. žmonių.

„Vien dėl žiurkių baimės mes nesigailėdami žudome visas vargšeles. Žiurkės nekelia pavojaus žmonėms. Vienintelė jų kaltė yra tik tai, kad, paryžiečių nuomone, jos neatrodo gražiai.

Tačiau ar vien to pakanka, kad joms skirtume mirties bausmę? Esu vaikų psichologė ir stebiuosi, kokie žmonės yra žiaurūs“, – teigė peticijos autorė Josette Benchetrit.

Aktyvistė siūlė imtis alternatyvų – pavyzdžiui, stabdyti žiurkių gimstamumą.

„Reikia išmokyti žmones pažinti žiurkes ir jų nebijoti. Norėčiau, kad žmonės kovotų su savo baimėmis, o ne su žiurkėmis. Turime sustabdyti šį smurtą, kuris parodo prastą pavyzdį“, – teigė prancūzė.

Be to, kiti specialistai atkreipė dėmesį, kad milijonai Paryžiuje gyvenančių žiurkių iš tiesų atneša miestui naudos, nes kasmet kiekvienas graužikas suvalgo apie 9 kilogramus šiukšlių ir neleidžia užsikimšti nuotekų vamzdžiams.

Paryžiaus savivaldybės pareigūnas George'as Salinesas, kurį J.Benchetrit pavadino „vyriausiuoju miesto žudiku“, apgynė savo kampaniją.

„Kai ištinka nepaprastoji padėtis, turime imtis operacijų, kurios niekam nepatinka. Gyvūnų mylėtojams tai nepatinka. Tai nepatinka ir man, nes taip pat myliu gyvūnus. Bet žiurkės dauginasi labai labai greitai, – aiškino visuomenės sveikatos specialistas. – Kol jos turi vandens, maisto ir vietos gyventi, jų skaičius auga tiesiog akyse.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.