Susilaukęs 130 palikuonių nugaišo seniausias pandos patinas

Nugaišo seniausias pasaulyje pandos patinas, turėjęs daugiau kaip 130 palikuonių. 31-erių Pan Pan sirgo vėžiu, ketvirtadienį pranešė Kinijos didžiųjų pandų saugojimo ir tyrimų centras, kuriuo remiasi agentūra AFP.

Nugaišo seniausias pandos patinas.<br>ViDA Press nuotr.
Nugaišo seniausias pandos patinas.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 29, 2016, 3:04 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:17 PM

Per praėjusias tris dienas Pan Pan būklė sparčiai prastėjo, jis nebegalėjo judėti ir ėsti ir prarado sąmonę.

Iš pranešimo, kurį centras išplatino viename socialinių tinklų, tampa aišku, koks didelis liūdesys vyrauja dėl Pan Pan netekties. „Mes tikimės, kad danguje nebus ligos kančios“, – teigiama čia.

Pan Pan 1985-aisiais gimė laisvėje pietvakarinėje Kinijos Sičuano provincijoje. Tačiau kai pandai buvo keli mėnesiai, ji buvo sugauta ir nuo tada gyveno nelaisvėje.

Jos vardas reiškia „viltis“. Ir iš tikrųjų Pan Pan tapo viltimi veisiant didžiąsias pandas, kurioms gresia išnykimas. Pan Pan turėjo daugiau kaip 130 palikuonių- tai yra ketvirtadalis visų nelaisvėje užaugusių pandų pasaulyje.

Pan Pan prižiūrėtojas Tanas Chengbinas naujienų agentūrai „Xinhua“ sakė, kad 30 pandos patino metų prilysta maždaug 100 žmogaus metų. Laisvėje pandos sulaukia apie 20 metų, o nelaisvėje paprastai gyvena ilgiau.

Seniausia pasaulio panda, „Xinhua“ duomenimis, yra 36-erių patelė Basi. Spalį Honkonge nugaišo iki tol seniausia laikyta panda – 38 metų patelė Dzia Dzia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.