Panda žmogui sulaužė abi rankas

Didžiųjų pandų apsaugos ir tyrimo centro Kinijos Sėčvano provincijoje darbuotoją užpuolė panda, praneša naujienų agentūra „China News Service“.

Panda užpuolė žmogų ir sulaužė jam abi rankas.<br>AFP/Reuters/Scanpix nuotr.
Panda užpuolė žmogų ir sulaužė jam abi rankas.<br>AFP/Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 30, 2016, 2:00 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:09 PM

Incidentas įvyko dar gruodžio 17-ąją pandų treniruočių centre Tiantajaus kalnuose, kur jos rengiamos paleidimui į laisvę, bet apie jį sužinota tik dabar.

Agentūros duomenimis, 41 metų amžiaus centro darbuotojas Vei Hua (Wei Hua) buvo viename voljere su 16 metų patele Si Mei (Xi Mei). Staiga gyvūnas užpuolė žmogų, ėmė jį kandžioti ir tampyti. Incidentas įvyko tuo metu, kai panda pagal treniruočių programą ieškojo savo jauniklio.

Dabar vyras gydomas ligoninėje, pasak medikų, jo būklė stabili. Per pandos ataką jam lūžo abu riešai, trūko kojos sausgyslė. Be to, ant kūno liko daugybė įkandimų pėdsakų.

„Aš iki šiol nesuprantu, ar panda norėjo ėsti, ar šitaip su manimi žaidė“, – sakė nelaimėlis.

„Aš jai atleidau. Esu šios srities ekspertas ir žinau, ką gali padaryti gyvūnai“, – pridūrė jis.

Anksčiau Kinijos radijas pranešė, kad šalies valdžia iki 2025 metų planuoja padidinti laukinėje gamtoje gyvenančių pandų skaičių 18 procentų – iki 2,2 tūkstančio. Dabar Kinijos miškuose yra 1864 pandos, dar 422 gyvūnai laikomi specialiuose veisimo centruose.

Didžiosios pandos yra nykstanti rūšis ir Kinijoje jomis ypač rūpinamasi. Šių gyvūnų siuntimas į kitas šalis jau tapo tradicija, kuri neretai vadinama „pandų diplomatija“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.