Šokiruojantis radinys klozete: kliuvo ir į tarpukojį

Net jeigu ir nebijote gyvačių, greičiausiai atradę šį gyvį savo tualete neapsidžiaugtumėte. Kaip  tik tokį radinį visiškai neseniai pavyko rasti Tailande, viename iš Kon Keno miesto tualetų.

Pavojai gali tykoti ir klozete.<br>Stop kadras („YouTube“)
Pavojai gali tykoti ir klozete.<br>Stop kadras („YouTube“)
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2017, 3:15 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:33 PM

Nežinia, kodėl ir kaip į tualetą pateko gyvatė, kurios gelbėjimo operaciją galite pamatyti vaizdelyje apačioje.

Laimė, dėl šios gyvatės niekas nenukentėjo. Tačiau anksčiau yra buvę ir pikantiškų atvejų.

Įgėlė į penį

Kalifornijos universiteto ekologijos ir evoliucinės biologijos profesorius Bradas Shafferis, apžiūrėjęs roplį, pareiškė beveik neabejojantis, kad tai – žiurkinė gyvatė, kuri yra didelė, bet paprastai visiškai nepavojinga. Tokios gyvatės plačiai paplitusios pietinėje Azijos dalyje.

Nors gyvatės į tualetus įšliaužia retai, toks fenomenas yra gana plačiai aprašytas.

Gyvačių klozetuose buvo pastebėta įvairiose šalyse, įskaitant Australiją, Pietų Afrikos Respubliką, JAV, rašo „National Geographic“ interneto puslapis.

B.Shafferio duomenimis, jos į klozetus įšliaužia per viršų, o ne vamzdžiais.

Laimė, šįkart į klozetą įšliaužusi gyvatė niekam nieko bloga nepadarė. O štai pernai gegužę klozete susirangęs pitonas vienam tailandiečiui įkando į penį. Tai nutiko Tailando Čačengsau provincijoje.

Vietos gelbėtojas Danupolas Tapo CNN naujienoms teigė daugybę kartų matęs gyvačių tualetuose. Jis prisiminė, kad gyvatės ne vienam nelaimėliui buvo įgėlusios į šlaunį ar pasturgalį, bet jis dar nebuvo susidūręs su tuo, kad roplys būtų kam nors sužeidęs lyties organus.

Tokį pat sužeidimą, kai gyvatė įkando į penį, 2013 metais patyrė ir vienas Izraelio gyventojas.

Nemalonus darbas

Na, o pašalinti gyvatę iš klozeto nėra paprasta.

Profesionalus gyvačių gaudytojas Geoffas Jacobsas iš Australijos miesto Brisbano BBC naujienoms prisipažino per metus sulaukiantis vidutiniškai 5 prašymų iš klozeto ištraukti gyvatę arba smauglį ir šis procesas nėra lengvas.

„Tai – blogiausias darbas, – teigė vyras. – Kai tenka traukti gyvatę, tūnančią tualete, įrengtame prieš 30–40 metų ir valomame tik iš viršaus, nėra smagu.“

Ieško ramybės

Tad kodėl gyvatės įšliaužia į klozetus?

Kaip teigia Australijos Jameso Cooko universiteto profesorė Lin Schwarzkopf, gyvatės ten ieško maisto ir ramybės.

„Gyvatės laka vandenį. Kaip ir kitiems stuburiniams žinduoliams, joms vandens reikia, kad gyventų, – paaiškino profesorė. – Taip pat gyvatės stengiasi išvengti triukšmo ir šviesos. Joms nepatinka būti trukdomoms. Tualetai joms atrodo kaip mažos ir tamsios vietos, idealiai tinkamos pasislėpti.“

Tualetuose dėl tų pačių priežasčių – ramybės ir vandens – mėgsta tūnoti ir žiurkės bei varlės. Anot L.Schwarzkopf, jos yra gyvačių grobis, tad tai gali būti dar viena priežastis, kodėl šie ropliai mėgsta įšliaužti į klozetus.

Į tualetus gena baimė

Tačiau B.Shafferio nuomone, gyvatės klozetuose veikiausiai pasislepia iš baimės. Patekusi į žmogaus namus gyvatė ieško tamsios vietos, tokios kaip tualetas, kurioje galėtų pasislėpti.

„Aš esu gana tvirtai įsitikinęs, kad vaizdo įraše nufilmuota gyvatė bandė pasislėpti, – teigė profesorius. – Ji greičiausiai mirtinai išsigando patekusi į kažkieno namus.“

Jeigu kada nors klozete pastebėtumėte gyvatę, išlikite ramūs, nuleiskite dangtį, uždarykite tualeto duris ir kreipkitės į atsakingą organizaciją, kuri padės roplį iš ten iškrapštyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.