Netikėtas radinys ežero lede pribloškė ne tik žvejus

Du broliai poledinės žūklės metu rado kai ką labai netikėto, įšalusio į ežero ledą. Kai savo radinį nufilmavo, vaizdelis iš karto sulaukė tūkstančių internautų susidomėjimo, nes tai pamatysi toli gražu ne kasdien.

Broliai išpjovė ledo gabalą su jame įšalusiomis dviem nelaimėlėmis, norėdami įrodyti, kad nuotrauka buvo ne klastotė.<br>Stop kadras
Broliai išpjovė ledo gabalą su jame įšalusiomis dviem nelaimėlėmis, norėdami įrodyti, kad nuotrauka buvo ne klastotė.<br>Stop kadras
Vienas iš brolių su ledo gabalu, kuriame – įšalusios žuvys.<br>facebook.com/AntonAbabich nuotr.
Vienas iš brolių su ledo gabalu, kuriame – įšalusios žuvys.<br>facebook.com/AntonAbabich nuotr.
Broliai negalėjo atsistebėti, kaip milžiniška lydeka su savo grobiu ešeriu taip įšalo į ledą.<br>facebook.com/AntonAbabich nuotr.
Broliai negalėjo atsistebėti, kaip milžiniška lydeka su savo grobiu ešeriu taip įšalo į ledą.<br>facebook.com/AntonAbabich nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 20, 2017, 5:30 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 6:34 PM

„Kaip tai įmanoma?“ – vienas kito klausinėjo sutrikę internautai, žiūrėdami į vaizdelį, kuriame įamžinta lede įšalusi lydeka, bandanti praryti ešerį.

Broliai Antonis ir Alexas Babichai žvejojo Vavasio ežere, Šiaurės Indianoje, JAV, kuomet pamatė šį keistąjį reginį.

Antonis nufotografavo įšalusias žuvis ir nuotrauką įkėlė į socialinį tinklą „Facebook“, prie jos parašęs: „Lyjant lietui išėjome į poledinę žūklę ir pamatėm kai ką, ko kasdien nepamatysi. Įšalusi lydeka, ryjanti didelį ešerį! Ešerys buvo apie 35,5 cm. Tad įsivaizduokite, kokio dydžio buvo lydeka!! Tai – beprotiška“.

Šis vaizdelis socialiniame tinkle „Facebook“ sulaukė tūkstančių reakcijų, komentarų ir kone 16 tūkst. pasidalijimų.

Tiesa, buvo suabejojusių, ar jis – tikras, tad broliai nusprendė sugrįžti į tą pačią vietą ir nufilmuoti save, išpjaunančius ledo gabalą su žuvimis.

„Prieš savaitę mano brolis ir aš nufotografavome dvi įšalusias lede žuvis ir įkėlėme nuotrauką į „Facebook“.

Nuotrauka žaibiškai paplito, bet kai kurie pamanė, kad tai – klastotė. Todėl nusprendėme grįžti į tą pačią vietą, kur tai radome ir išpjauti ledą su žuvimis, kad pasidalintume grynu fenomenu su visais“, – paaiškino Antonis.

Kaip rašoma interneto portale „The Telegraph“, po šio vaizdelio daug socialinių tinklų vartotojų pradėjo spėlioti, kas išties nutiko nelaimėlėms žuvims.

„Neįsivaizduoju, kaip tai galėjo nutikti. Jie turėjo žaibiškai suledėti“, – rašė vienas.

Alexo nuomone, koks nors žvejas pagavo ešerį, bet suprato, kad šis buvo per mažas.

„Lydeka pastebėjo lengvą grobį, pabandė jį suėsti, bet užspringo ir nugaišo“, – pateikė savo spėjimą Alexas Kanados naujienų laidai „Global News“.

Socialinio tinklo „Reddit“ vartotojas, pseudonimu Shramzoozle pateikė labiausiai tikėtiną scenarijų: „Lydeka bandė suėsti ešerį, kuris buvo per didelis, ir nugaišo. Jie plūduriavo vandens paviršiumi ir įšalo“.

Kitas vartotojas pridūrė: „Visą gyvenimą žvejojau ir mačiau kelias plūduriuojančias nugaišusias lydekas, apsižiojusias joms per didelį grobį. Jos yra ypač agresyvios ir godžios ėdrūnės.

Greičiausiai lydeka ėdė ešerį ir nugaišo, nes negalėjo jo viso praryti. Tikėtina, kad jie jau plūduriavo vandens paviršiuje negyvi, kai ežeras pradėjo trauktis ledu. Turbūt jie taip gerai išsilaikė todėl, kad buvo įšalę“.

O mes primename, kad neseniai ne tik internautus, bet ir profesionalus sutrikdė kitas ne mažiau keistas vaizdelis – gyvatė ryjanti kitą gyvatę. Apie tai rašė ir portalo lrytas.lt rubrikaGamta, straipsnyje „Šiurpus vaizdelis: nufilmavo, kaip viena gyvatė prarijo kitą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business
Gyvai
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?