Miško glūdumoje netikėtas moterų susidūrimas su žvėrimi

Jei žvėris galėtų suprasti ir kalbėti, jis dabar dėkotų atsitiktinai į nelaimės vietą atklydusioms ryžtingoms ir rūpestingoms moterims, nes kitaip aplinkybėms klostantis į apsamanojusį tinklą įsipainiojusio jauno danieliaus laukė žiauri mirtis.

 Į tinklą įsipainiojęs danieliaus patinas nesusižeidė ir išvaduotas buvo paleistas į laisvę. <br> Panevėžio aplinkos apsaugos agentūros nuotr.
 Į tinklą įsipainiojęs danieliaus patinas nesusižeidė ir išvaduotas buvo paleistas į laisvę. <br> Panevėžio aplinkos apsaugos agentūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2017, 4:35 PM

Prieš kelias dienas aplinkosaugininkams paskambinusios moterys pranešė, kad Panevėžio rajone, Pašilių miške, rado į tinklą įsipainiojusį danieliaus patiną.

Atvykusios iš netoli esančios Ramygalos jos vaikščiojo po mišką ir ieškojo laukinių žvėrių pamestų ragų. Kone miško viduryje moterys ir užtiko į spąstus papuolusį danielių.

Šiuo metu žvėrys meta ragus, todėl trinasi į medžius. Trindamas galvą į medžius, danielius ragais užkabino greičiausiai brakonierių paliktą tinklą.

Daugelį metų pragulėjusį tinklo gabalą apaugo medžių šaknys, jis visas apsamanojo ir kone susiliejo su aplinka.

Ragams įsipainiojus į tinklą, žvėris ėmė blaškytis, tačiau tik dar labiau įsipainiojo: tinklas tvirtai apsisuko aplink galvą ir uždengė akis. Netekęs jėgų danielius taip ir liko stovėti nuleidęs galvą.

Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyriausiasis specialistas Matas Sirgėdas sakė, kad trimetis danielius buvo sveikas, tik gerokai sulysęs. Iš to galima spėti, kad jis kamavosi jau ne vieną dieną.

Galop jis jau nebeįstengė stovėti, o tik gulėjo.

Į bėdą papuolusio danieliaus nepaliko jo gentainis – taip pat jaunas patinas. Pasirodžius aplinkosaugininkams, žvėris spruko šalin, tačiau iš tolo stebėjo, kas daroma draugui. Paleistas į laisvę kankinys spruko į miško tankmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.