Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Po vilkų antpuolio likusi gyva avis nesiliauja bliauti

Įsibėgėjus ganiavai, vilkai suskato ūkininkų ganyklose ieškoti grobio – gyvulių. Žvėrys ir vėl siautėjo savo pamėgtose vietose – per kelias dienas Biržų ir Anykščių rajonuose buvo papjauta per dešimt avių. 

 Išdraskyta avino papilvė su išverstais viduriais rodė, kad tai vilko nasrų darbas. 
 Išdraskyta avino papilvė su išverstais viduriais rodė, kad tai vilko nasrų darbas. 
 Išdraskyta avino papilvė su išverstais viduriais rodė, kad tai vilko nasrų darbas. 
 Išdraskyta avino papilvė su išverstais viduriais rodė, kad tai vilko nasrų darbas. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 15, 2017, 3:50 PM

Vieną paliko gyvą

Prieš kelias dienas Biržų rajone pasirodė vilkai.

Vabalninko seniūnijos Meilūnų kaimo ūkininkas po nakties rado papjautą dar metų neturintį aviną. Vos už dešimties metrų grandine pririšta avis liko sveika, tačiau paklaikusi iš baimės. Vos tik išvydusi žmogų ji ėmė bliauti.

Išdraskyta avino papilvė su išverstais viduriais rodė, kad tai vilko nasrų darbas. Išplėšę šlaunų raumenis ir nuėdę galinę dalį plėšrūnai maitos likučius paliko pievoje. Šiemet tai pirmoji vilkų puota Panevėžio krašte. 

Avelė dar tebebliauna

Vilkų užpultos avys ganėsi pririštos grandinėmis maždaug už 100 metrų nuo namų Rytą eidamas prie gyvulių žmogus dar iš tolo pastebėjo, kad jų nesimato, bet neišsigando. Avelė mėgdavo prigulti aukštoje pievoje ir važiuojant keliu jos tiesiog nesimatydavo. Priėjęs artyn ūkininkas išvydo vilkų puotos likučius. Žolė toje vietoje, kur ganėsi avinas, buvo ištrypta ir išvoliota, matyt, pilkiai pagavę auką dar ilgokai tampė. Ūkininkas mano, kad išvydusi vilkų draskomą aviną avis iš baimės atsigulė ir tarp aukštos žolės liko nepastebėta.

„Naktinis užpuolimas avį labai išgąsdino. Dar ir dabar ji nenurimo, uždaryta tvarte vis bliauna. Gal jai trūksta avino, nes kartu užaugo, o gal stresas kamuoja“, – svarstė ūkininkas. Gyvą likusią avį meilūnietis labai saugo. Naktimis ją uždaro tvarte, o kai lyja, net neveda į ganyklą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.