Šokoladinį pieną duoda rudos karvės? Taip mano milijonai žmonių

7 proc. suaugusių amerikiečių – maždaug 16,4 milijonai žmonių – nežino, kad šokoladinis pienas gaminamas iš pieno, kakavos ir cukraus, rodo „Innovation Center for US Dairy“ nauja nacionalinė reprezentatyvi apklausa.

Daugiau nuotraukų (1)

technologijos.lt

Jul 6, 2017, 11:53 AM

Jie teigia, kad šokoladinį pieną duoda rudos karvės.

Organizacija 1000 suaugusiųjų visose 50 valstijų klausinėjo apie jų vartojamus pieno produktus. 48 proc. respondentų taip pat nežinojo, kaip gaminamas šokoladinis pienas.

Blogai informuotų apie šokoladinio pieno suaugusiųjų dalis gali atrodyti didelė, bet, kaip pažymi „The Washington Post“, labiau stebinti gali tai, kad šis procentas nėra dar didesnis. Daugelis amerikiečių apie žemės ūkį nieko nežino, ypač, jeigu jie užaugę ne su žemės ūkio bendruomenėse. Jie gali nesuprasti, kaip auginamas maistas ir kaip jis atsiduria parduotuvėse.

Tokių žinių nesuteikia ir dabartinis žemės ūkio produktų pateikimo pirkėjams būdas. Prekybos centruose mėsa, pusgaminiai ir pieno produktai dažnai suvyniojami į plastiką, sudedami į dėžutes. Jie nelabai primena pradinį augalą ar gyvūną.

Jei vartotojai neieško informacijos internete, ar neišmoksta per pamokas, ryšys tarp pieno jų stiklinėje ir jį davusios karvės nesunkiai nutrūksta. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.