Retą paukštį Lietuvoje saugoti padeda ir ūkininkai

 Praėjusią savaitę gamtininkai iš Baltijos aplinkos forumo lankė ūkininkus, kurių laukuose šiemet peri sparčiai nykstančios meldinės nendrinukės. Jie derėjosi dėl šienavimo atidėjimo, o pasiryžusiems globoti retąjį giesmininką įteikė specialias vėliavas.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2017, 10:44 AM

Baltijos aplinkos forumo koordinatorius Nemuno deltoje Petras Lengvinas sako, kad kiekvienas paukščiukas yra labai svarbus, todėl stengtasi aplankyti visus, kurių pievose pirmosios apskaitos metu retieji sparnuočiai užfiksuoti.

„Dėkodami už pagalbą saugant vieną rečiausių Europos giesmininkų ūkininkams teikėme vėliavas su meldinės nendrinukės atvaizdu“, – sakė jis.

Per tris dienas gamtininkai susitiko su daugiau nei dvidešimčia ūkininkų, gyvenančių Šilutės apylinkėse.

Pasak ūkininkus lankiusios Baltijos aplinkos forumo narės Ritos Norvaišaitės, susitikimų buvo visokių, bet daugelis jų – itin malonūs. Ūkininkai tikrai nori padėti. „Bent šiek tiek atidėti šienavimo terminą žadėjo net tie, kurie intensyviai ūkininkauja ir jiems labai reikia geros kokybės šieno“, – sakė R.Norvaišaitė.

Ūkininkams gamtininkai pasakojo apie regiono simboliu tapusį paukštį, jam palankų ūkininkavimą, teikė informaciją apie specialią meldinės nendrinukės priemonę, aptarė didžiausias problemas - pašaro poreikį, biomasės panaudojimą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.