Trys gulbiukai ne juokais išgąsdino rokiškėnus

Rokiškyje nestipriam šaltukui sukausčius prie Tyzenhauzų dvaro esančius tvenkinius, rokiškėnus išgąsdino iš vietos nejudantys trys gulbiukai.

Pirmosios dienos, kai užšąla ežerai ir tvenkiniai, paukščiams dar neatrodo pavojingos – jie sotūs, tad ir šaltis nebaisus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pirmosios dienos, kai užšąla ežerai ir tvenkiniai, paukščiams dar neatrodo pavojingos – jie sotūs, tad ir šaltis nebaisus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 24, 2017, 2:32 PM, atnaujinta Dec 24, 2017, 3:19 PM

Pamanę, kad paukščiai prišalo, žmonės ant kojų pakėlė aplinkosaugininkus.

Nuvykę pareigūnai savo akimis įsitikino, kad gulbiukai tupi ant ledo viduryje tvenkinio, o suaugusių gulbių pora sau ramiausiai plaukioja properšoje. Po kurio laiko jaunikliai prisijungė prie tėvų ir vandenyje turškėsi jau penkiese.

Rokiškio aplinkos apsaugos agentūros vedėja Danutė Baronienė sakė, kad iš pirmo žvilgsnio nesunku patikėti, jog paukščiai neįstengia išsivaduoti iš ledo gniaužtų.

Tačiau pirmosios dienos, kai užšąla ežerai ir tvenkiniai, paukščiams dar neatrodo pavojingos – jie sotūs, tad ir šaltis nebaisus.

Antys ir ypač gulbės bent keletą dienų tupinėja ant ledo, plaukioja properšose.

Išalkę ir pajutę, kad ledas netirpsta, paukščiai pakyla į kelionę ieškoti žiemaviečių.

Įsitikinti, ar gulbės yra sveikos, labai paprasta. Tereikia nuo kranto joms paberti lesalo. Sveikas paukštis iškart puls prie maisto, o paliegęs neis artyn arba iš eisenos matysis, kad jis serga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.