Panika Pakruojo rajone: apleistame durpyne – šiurpus radinys

Neramios dienos ir naktys pirmadienį ne tik 300 Pakruojo rajone gyvenančių ir kiaules auginančių ūkių savininkams. Vasario pradžioje atsitiktiniai praeiviai aptiko net 40 šernų gaišenų neveikiančiame Dūčių durpyne. Dalis gyvūnų jau buvo apgraužta valkataujančių šunų arba laukinių žvėrių.

 Keliasdešimt žuvusių šernų žūties priežastis – afrikinis kiaulių maras.<br> Lrytas.lt skaitytojo nuotr.
 Keliasdešimt žuvusių šernų žūties priežastis – afrikinis kiaulių maras.<br> Lrytas.lt skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2018, 5:13 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:57 PM

Pirmieji afrikinio kiaulių maro pranašai pasirodė jau prieš Naujuosius, kai šalia Dūčiuose esančios veislinės elnių fermos buvo aptiktas negyvas šernas.

Keturiasdešimt šernų gaišenų aptikta Pakruojo rajono Linkuvos seniūnijos, Linkuvos – Tryškių medžiotojų būrelio plotuose. Kol kas nėra žinoma, kodėl žvėrys nugaišo vienoje vietoje. Atsakymų ieško ir aplinkosaugininkai.

Medžiotojų būreliui, kuriame aptikta masinė šernų kapavietė vadovauja Juozas Mackevičius. Jis skubiai mobilizavo būrelio medžiotojus utilizuoti kritusių gyvūnų gaišenas.

Dūčių, Triškonių, Gegiedžių ir kitų kaimų gyventojai – panikoje. Vos už kelių kilometrų nuo masinės šernų kapavietės veikia didžiausia šiaurės Lietuvoje kiaulidė. Atsakingi Maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnai šiai įmonei pavojaus varpais dar neskambina.

Laikinai einantis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pareigas Algirdas Tepelis patvirtino, jog keliasdešimt žuvusių šernų žūties priežastis – afrikinis kiaulių maras – didžiausias iš iki šiol buvusių Šiaurės Lietuvoje.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.