Kovarnių apdergtą šventorių nuplovė ugniagesiai

Pavasarį sugrįžę kovarniai atakuoja Luokės Visų Šventųjų bažnyčią.

 Kovarnių apdergtą šventorių nuplovė ugniagesiai.<br> Wikipedia, 123rf nuotr.
 Kovarnių apdergtą šventorių nuplovė ugniagesiai.<br> Wikipedia, 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2018, 3:27 PM

Šventoriuje augančiuose senuose medžiuose lizdus sukantys paukščiai apdergė aplinką, kuriai sutvarkyti Luokės seniūno Česlovo Ubarto iniciatyva pagalbon pakviesti ugniagesiai.

Vandens žarnomis ginkluoti Luokės ugniagesių komandos vyrai paukščius bandė išbaidyti, tačiau, atrodo, viskas veltui. Po operacijos kovarniai grįžo atgal į jų pamėgtus aukštus šventoriaus medžius.

Seniūnas pasidžiaugė bent tuo, jog vandeniu nuplauta akmeninė bažnyčios tvora, raudonų plytų tvoros stulpeliai, kurie prieš tai baltavo nuo paukščių išmatų.

Klebonas Virginijus Palionis kalbėjo, kad Luokės bažnyčia stovi Varnių regioninio parko teritorijoje, dėl to griežtos taisyklės pjaunant, genint medžius. Tuo tarpu pulkai kovarnių ne tik dergia miestelio centrą, bet ir kelia didžiulį triukšmą.

Kaip pripažino Luokės seniūnas Č. Ubartas, gausi kovarnių kolonija – didelė problema miestelyje, tačiau kaip su ja kovoti – neaišku. Pasak seniūno, yra girdėjęs, kad kitur kovarniai baidomi mėtant garsines petardas, bet ir tai esą gelbsti ne šimtu procentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.