Vilniaus gatvėmis šmirinėjantis šernas gąsdina žmones

Vilniaus gyventoja Erika Augustinaitė pasidalino neįprasta patirtimi – akistata su šernu. Trečiadienį ryte mergina išėjusi į Kalnų parką pasivaikčioti su šunimi nejuokais išsigando, kai sutiko už keturkojį gerokai didesnį šerną.

 Šernas klaidžiojo Vilniaus gatvėmis.<br> E. Augustinaitės asmeninio archyvo nuotr.
 Šernas klaidžiojo Vilniaus gatvėmis.<br> E. Augustinaitės asmeninio archyvo nuotr.
 Erikos šuo, vardu Go, apgynė ją nuo Kalnų parke sutikto šerno.<br> E. Augustinaitės asmeninio archyvo nuotr.
 Erikos šuo, vardu Go, apgynė ją nuo Kalnų parke sutikto šerno.<br> E. Augustinaitės asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 2, 2018, 6:07 PM, atnaujinta May 2, 2018, 6:24 PM

Savo įspūdžius ir užfiksuotus kadrus Erika pateikė socialiniame tinkle „Facebook“.

Iš pradžių Kalnų parke vaikščiojusią merginą nustebino šuns elgesys – keturkojo dėmesį patraukė objektas tarp medžių – šis kelis kartus bėgo prie skardžio krašto. Šeimininkė jį vis pasikviesdavo sugrįžti, tačiau netrukus šuo pasileido žemyn nuo skardžio. Iš paskos bėgo ir šeimininkė. Kai šuo pasiekė tikslą, priėjusi arčiau ji suprato, kad tai – didžiulis šernas, o ne kitas šuo.

„Mano šuo sveria daugiau nei 50 kg, o tas šernas pusantro karto didesnis. Nei žmonių, nei šunų, nieko nebijo. Maniškis šuo gyvenime nėra matęs šernų, tad iš pradžių lyg ir bandė žaisti, bet vėliau suprato, kad čia yra reali grėsmė. Ir aš visa drebėti pradėjau, neįsivaizdavau, kuo čia baigsis viskas“, – istoriją pasakojo Erika. Anot jos, šernas buvo visai šalia pat. Laimei, keterą pašiaušęs šuo parodė savo drąsą, nuvijo šerną, apsaugojo savo šeimininkę bei kartu buvusią draugę su kitu šunimi.

Šerno nuotraukomis pasidalijusi Erika teigė, kad jį Užupyje šmirinėjantį įamžino kaimynai.

Portalui lrytas.lt susisiekus su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato budinčiu pareigūnu buvo pranešta, kad incidentas su šernu Vilniaus mieste gelbėjimo tarnybų užfiksuotas nebuvo.

Tikėtina, kad gyvūnas iš miško atklydo žaliosiomis miesto teritorijomis ar upių pakrantėmis. Tai jau ne pirmas kartas, kai Vilniaus mieste klaidžioja laukiniai gyvūnai – kiekvienais metais šiltuoju sezonu į sostinę atklysta ir stirnos, ir briedžiai, taip pat pasitaiko sutikti lapių ir bebrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.