Po itin žiauraus įvykio su ožkomis populiarūs mados tinklai atsisako moherio

 

Drabužių gamintojai pasmerkė žiaurią praktiką Pietų Afrikos angoros ožkų fermose, kurią atskleidė PETA.<br> Wikipedia nuotr.
Drabužių gamintojai pasmerkė žiaurią praktiką Pietų Afrikos angoros ožkų fermose, kurią atskleidė PETA.<br> Wikipedia nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2018, 5:55 PM

Tarptautiniai mados tinklai – H&M, „Zara“ ir „Gap“ – atsisako moherio. Taip jie reaguoja į gyvūnų teisių organizacijos PETA vaizdo įrašą, kuriame nufilmuota, kaip kankinamos angoros ožkos. Įrašas darytas fermoje Pietų Afrikoje. H&M, „Gap“, „Arcadia“ („Topshop“, „Miss Selfridge“) ir „Inditex“ („Zara“, „Pull&Bear“ ir „Massimo Dutti“) pareiškė, kad nuo 2020 metų savo rūbuose ir medžiagose nebenaudos moherio.

Ispanijos įmonė „Inditex“ pasmerkė „žiaurią praktiką Pietų Afrikos angoros ožkų fermose, kurią atskleidė PETA. Įraše matyti, kaip ožkos už ragų ir kanopų tempiamos kirpimui, už uodegos pakeliamos į viršų ir tada metamos ant žemės. Perspėjame, kad vaizdo siužete rodomi kraupūs vaizdai. Jį galite pamatyti čia: video.

JAV drabužių gamintoja „Gap“ pabrėžė, kad „labai rimtai vertina gyvūnų gerovės klausimą“. Britų „Arcadia“ grupė pareiškė esanti susirūpinusi dėl PETA vaizdajuostės. H&M ir „Inditex“, jų pačių duomenimis, naudoja tik mažus kiekius moherio, kiti tinklai atitinkamos informacijos nepateikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.