Kėdainiečius neramina naminių paukščių skerdikas. Sudraskė 21 vištą ir gaidį

Kėdainių miesto Daukšos gatvėje buvo neramu. Čia prieš keletą dienų mįslingai buvo sudraskyti naminiai paukščiai – net 21 višta ir gaidys.

Kėdainiečiai spėlioja, kas galėjo išpjauti jų vištas. <br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Kėdainiečiai spėlioja, kas galėjo išpjauti jų vištas. <br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, „Rinkos aikštė“

2018-05-07 15:46

Skerdynių būta itin žiaurių, mat paukščių plunksnos mėtėsi visame nuosavo namo kieme. Žmonės spėlioja, kas galėjo įsisukti į praktiškai mieste esantį tvartelį.

Tamsiu metu

Naminių paukščių skerdynės vyko tamsiu paros metu – vėlai vakare, naktį arba auštant. Naminių paukščių šeimininkas, kaip ir visada, suvarė paukščius nakčiai miegoti į tvartą.

Ryte atsibudęs šeimininkas pamatė kraupų vaizdą – visas tvartas ir dalis namo kiemo buvo nusėtas paukščių plunksnomis.

Vištas kažkas papjovė. Žmonės svarsto, kieno tai darbas, koks drąsus gyvūnas galėjo įlįsti į aptvertą kiemą, uždarytą tvartą. Ar tai padarė vienas gyvūnas, o gal jų buvo daugiau?

Kaimynystėje būta kiaunės

Žmonės išsiaiškino, jog kelerius metus iš eilės kaimynystėje gyveno kiaunė. Tačiau ji niekuomet naminių paukščių neliesdavo.

Tiesa, minėtos kiaunės jau kelerius metus nebuvo matyti. Gal ji vėl apsigyveno? O gal tai lapės? Gal lapių būrys įsisukęs buvo? Šie klausimai iki šiol neramina Daukšos gatvės gyventojus.

Smulkieji plėšrūnai

„Tai, ko gero, bus kažkas iš smulkiųjų plėšrūnų. Gali būti kiaunės, kurios įsikuria netgi pastatų palėpėse, visai netoli žmogaus. Jos ten netgi vaikus veda.

Būna, kad ir lapė įlenda. Gali būti ir kokie laukiniai šunys, jei kiemas ir tvartas buvo praviri.

Bet veikiausiai tai kiaunių darbas. Patarčiau įsigyti ir kieme laikyti šunį, mat šie gyvūnėliai šuns bijo ir vengia“, – paaiškino ir patarė Kėdainių medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas Lionius Stanevičius.

Nusinešė vanagas

„Tvartą taip pat patarčiau naktį laikyti sandariai uždarytą. Taip pat nakties metu visi paukščiai turėtų būti suginti į tvartą.

Lauke vaikštantys naminiai paukščiai yra puikus grobis laukiniams gyvūnams. Yra buvę atvejų, kad vištą net vanagas nusinešė. Iš kiemo ir vidury dienos, kuomet niekas nė neįtartų“, – dėstė Kėdainių medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.