Lenkijoje pasaulį išvydo išskirtinis naujagimis: tokio čia dar nebuvo

Pietvakarių Lenkijos zoologijos sodas švenčia kuskuso (Phalanger) gimimą ir sako, kad tai yra pirmas atvejis, kai šis sterblinis žinduolis gimė nelaisvėje.

 Pietvakarių Lenkijos zoologijos sodas švenčia kuskuso (Phalanger) gimimą ir sako, kad tai yra pirmas atvejis, kai šis sterblinis žinduolis gimė nelaisvėje.<br> AP nuotr.
 Pietvakarių Lenkijos zoologijos sodas švenčia kuskuso (Phalanger) gimimą ir sako, kad tai yra pirmas atvejis, kai šis sterblinis žinduolis gimė nelaisvėje.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2018, 1:56 PM

Vroclavo zoologijos sodo atstovė Joanna Kij pranešė, kad prižiūrėtojai dar kovą pastebėjo „judesius ir mažylį“ patelės sterblėje. Kuskuso mažyliai paprastai daug laiko praleidžia prie motinos, kartais išlipdami iš sterblės susipažinti su aplinka.

Pasak atstovės, patelė labai rūpinasi savo mažyliu, kuris, kaip manoma, yra vyriškos lyties. Visa šeima, įskaitant mažylio tėvą, laikoma atokesnėje vietoje, kad patirtų kuo mažesnį stresą.

Kuskusai gyvena Indonezijos Sulavesio saloje, atogrąžų miškuose. Jie karstosi po medžius, įsikibdami į jų šakas tvirtomis priekinėmis galūnėmis arba užsikabinę už jų uodegomis ir įsisiūbuodami šokinėja nuo vienos šakos ant kitos. Laisvėje gyvenančių kuskusų skaičius nėra žinomas, tačiau ekspertai mano, kad jų populiacija sparčiai mažėja, nes jų gyvenami miškai paverčiami dirbama žeme arba vietoje jų statomos žmonių gyvenvietės.

Siekiant išsaugoti šią rūšį, keturiuose pasaulio zoologijos soduose yra laikoma 13 šių žinduolių. Tačiau iki šiol jie nesidaugino.

Vroclavo zoologijos sodo ekspertai kruopščiai aprašinėjo ten gyvenančių kuskusų elgesį ir savo užrašais dalinosi su kitais zoologijos sodais, tikėdamiesi, kad ir jų augintiniai atsives mažylių, sakė J.Kij.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.