Rokiškio rajono ežeruose padaugėjo plėšrūnių

Šiomis dienomis Rokiškio rajone buvo įžuvinta per 30 ežerų ir tvenkinių. Šįkart į vandenį paleista keliasdešimt tūkstančių lydekų lervučių.

 Lydekų lervos buvo atvežtos specialiuose maišuose su vandeniu.<br> Rokiškio aplinkosaugininkų nuotr. 
 Lydekų lervos buvo atvežtos specialiuose maišuose su vandeniu.<br> Rokiškio aplinkosaugininkų nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Panskliautas.lt

2018-06-09 16:16

Aplinkosaugininkai viliasi, kad nemaža dalis jų išgyvens ir džiugins laimikiais žvejus.

Šių plėšrūnių prireikė tam, kad būtų atnaujinti žuvų ištekliai. Jei ežere vyrauja daug smulkių žuvų, lydekos turėtų nemažą dalį jų išnaikinti. Tuomet prisiveistų kitų rūšių, be to, žuvys būtų didesnės.

Pagal ežerų sandarą ir tai, kokia augmenija vyrauja, sprendžiama, kurios žuvys turėtų juose vyrauti. Jei ežeras dumblinas, jame apgyvendinami karosai, kituose – ešeriai ir panašiai.

Lydekaitės buvo užaugintos Zarasų rajone įsikūrusioje žuvininkyste besiverčiančioje bendrovėje „Vasaknos“. Jos atvežtos specialiuose deguonies prisodrintuose maišuose su vandeniu.

Jų kaina nėra didelė. Į Rokiškėlių Gipinio ežerą buvo prileista apie 10 tūkst. lydekaičių lervučių, jos kainavo 100 eurų. Įžuvinimą apmoka ežerų nuomotojai.

Per kelias savaites pagal iš anksto parengtą planą buvo įžuvinti Jūžintų, Armonių, Kryžinio, Kuojinio, Duobežerio, Paežerio, Keležerio, Vazajo, Oklio, Liūno, Mėlynioko, Šapelių, Pokenės, Vazajėlio, Dirdų ežerai, Laukagalių, Bajorų, Juodupės, Aleknų ir Petkūnų tvenkiniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.