Bėgikas pribaigė jį užpuolusią pumą

JAV Kolorado valstijoje pabėgioti išsiruošęs vyras sėkmingai apsigynė nuo jį užpuolusios pumos. Puma negyva, o vyras sveiksta ligoninėje, pranešė laikraštis „Coloradoan“, remdamasis žinybomis.

 Puma.<br> Wikipedia nuotr.
 Puma.<br> Wikipedia nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2019, 8:00 PM, atnaujinta Feb 6, 2019, 3:54 PM

Anot amerikiečių žiniasklaidos, vyras vienas bėgiojo Horsetooth-Mountain parke, kai jį iš už nugaros užpuolė plėšrūnas. Gyvūnas vėliau buvo identifikuotas kaip jauna puma, svėrusi apie 37 kg.

Anot „Coloradoan“, bėgiko vardas iki šiol neskelbiamas. Tačiau jis pats pranešė buvęs užpultas plėšrūno ir sužeistas į veidą bei ranką. Jam esą pavyko apsiginti ir jį uždusinti.

Incidentas patvirtintas. Parko darbuotojai teigia jau radę negyvą pumą. „Bėgikas darė viską, kad išgelbėtų savo gyvybę“, – sakė Markas Leslie'is. Populiarus parkas kuriam laikui buvo uždarytas.

Anot ekspertų, pumos retai puola žmones. Jie esą „veikiau žmonių vengia“. Jei jau tektų susidurti su šiuo gyvūnu, nieku gyvu nereikėtų bėgti. „Bėgimas gali sužadinti jo instinktą medžioti ir pulti“, – sakė parko darbuotojai. Esą reikia pumai parodyti, kad esi ne grobis, o pavojus jam.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.