Dėl dingusios meškos – N. Zobovo atsakas

Į skandalus dėl netinkamai prižiūrimų gyvūnų nuolat patenkantis „Ąžuolyno meškučių“ cirko vadovas Nikolajus Zobovas vėl sudomino gyvūnų globėjus. Šįkart pradingo viena blogomis sąlygomis laikyta meška.

Gyvūnų globėjai piktinosi meškų gyvenimo sąlygomis N.Zobovo sodyboje.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Gyvūnų globėjai piktinosi meškų gyvenimo sąlygomis N.Zobovo sodyboje.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Gyvūnų globėjai piktinosi meškų gyvenimo sąlygomis N.Zobovo sodyboje.<br>Gyvūnų globėjų nuotr.
Gyvūnų globėjai piktinosi meškų gyvenimo sąlygomis N.Zobovo sodyboje.<br>Gyvūnų globėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 8, 2019, 8:42 PM

N.Zobovo sodyboje su rekonstruojamu dvaru Kraštų kaime (Rokiškio r.) laikomi gyvūnai kėlė Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos susirūpinimą.

Pasak jos vadovės Brigitos Kymantaitės, prieš pusmetį apsilankius sodyboje paaiškėjo, kad meškų pora Kvina ir Vipas uždaryta ankštuose maždaug 2 metrų ilgio ir 1,3 metro pločio narvuose. Tai trukdo jų visaverčiam vystymuisi.

„N.Zobovas pernai gruodį sutiko su mumis bendradarbiauti. Jis sakė, kad neturi sąlygų prižiūrėti gyvūnų, jam trūksta pinigų. Meškos buvo laikomos vilkike esančiuose narvuose, kuriuose nėra vietos net judėti. Meškų svoris yra per mažas. Sužinojome, kad jos šeriamos maisto atliekomis iš prekybos centro, raumenys neišsivystę“, – pasakojo B.Kymantaitė.

Gyvūnų globėjai kelis mėnesius atveždavo meškoms ėdesio ir buvo sutarę su N.Zobovu, kad jis leis išvežti šleivakojes į Vokietijoje įsikūrusį rezervatą.

Bet vėliau cirko vadovo nuomonė pasikeitė – jis nesutiko, kad augintiniai būtų išgabenti, nors į Rokiškio rajoną kovą atvykę specialistai iš Italijos pareiškė, kad meškoms reikalinga skubi pagalba.

Gyvūnų globėjus praėjusią savaitę pasiekė žinia, kad meškos Kvinos sodyboje nebėra, o meškinas Vipas iš vilkiko su narvu perkeltas į garažą.

„Galbūt Kvina pabėgo, nugaišo arba šeimininkas kažkam ją nelegaliai atidavė. Iš viso nugaišo jau trys N.Zobovo meškos, o jis pats yra baustas už žiaurų elgesį su gyvūnais“, – pasakojo B.Kymantaitė.

Aplinkos ministerijoje pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl galimo atsakingų darbuotojų aplaidumo tiriant pranešimus apie N.Zobovo meškas.

N.Zobovas nesako, kur yra meška, tačiau tikina, kad ji nedingo.

„Kur ji dabar – savininko reikalas. Jis gali sakyti, gali ir nesakyti. Jei meškai priklauso 6 kvadratiniai metrai, o ji laikoma dešimt kartų didesnėje patalpoje, ar čia pažeidimas? Meškos laikomos tinkamomis sąlygomis, o kalbos apie tai, kad jos šeriamos maisto atliekomis, yra išlaužtos iš piršto“, – sakė N.Zobovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.