Vilniaus centre – neeilinė gelbėjimo operacija: dėl ančiukų žmonės griebė net laužtuvą

Trečiadienio vakaras Vokiečių gatvėje vakarojusiems vilniečiams tapo įsimintinas. Čia į bėdą pateko per miestą žingsniuojanti antis su ančiukais.

Vokiečių gatvėje jauną merginą, laikydami už kojų, vyrai įleido žemyn galva į kanalizacijos šulinį ir ji iš dugno sėkmingai ištraukė nelaimėlius ančiukus.
Vokiečių gatvėje jauną merginą, laikydami už kojų, vyrai įleido žemyn galva į kanalizacijos šulinį ir ji iš dugno sėkmingai ištraukė nelaimėlius ančiukus.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 22, 2019, 5:58 PM, atnaujinta Jun 22, 2019, 6:12 PM

Apie 22 val. 30 min. lauko kavinėje sėdintys vilniečiai išvydo Vokiečių gatve žygiuojančią antį su keliais ančiukais.

Vilnietis Adomas P. pabūgo, kad drąsius paukščius gali suvažinėti Vokiečių gatve nuolat zujantys automobiliai, todėl su kolege Diana pakilo nuo baro stalo palydėti ančių pulkelio į saugesnę vietą.

Iš pradžių sekėsi neblogai – ančiukus pavyko nuginti nuo važiuojamosios dalies, šie krypavo paskui antį, kartkartėmis vis mėgindami išbėgti į gatvę, bet pakeliui pasipainiojo kanalizacijos šulinys su grotelėmis.

Ančiukai pliump, pliumpt, vienas paskui kitą sukrito į vidų pro kanalizacijos grotelių plyšius. Tik vienas liko ant gatvės. Antis puolė klykauti, blaškytis, aplinkui susirinko žmonių, pradėjo svarstyti, ką daryti.

Susirinkusieji puolė skambinti į įvairias tarnybas ieškodami pagalbos, bet niekas net nesiteikė užpakalio pajudinti. Pavyzdžiui, ugniagesiai pareiškė, kad atkėlinėti kanalizacijos dangčius – ne jų darbas.

Tuo metu pro šalį ėjo brandesnio amžiaus moteris ponia Rolanda. Ji, išvydusi nepavydėtiną anties situaciją, puolė skambinti netoliese gyvenančiam savo broliui ir paprašė, kad jis kuo greičiau atneštų laužtuvą.

Vyras neužtruko – jo atneštu laužtuvu užkabinus pavyko pakelti sunkų kanalizacijos dangtį. Ančiukai cypsėjo dugne. Gilu, įkišęs ranką jų nepasieksi.

Viena jauna mergina pasišauna ištraukti ančiukus.

Ją, laikydami už kojų, vyrai įleidžia žemyn galva į kanalizacijos šulinį.

Mergina sėkmingai pasiekia pyplius ir aidint garsiems susirinkusiųjų plojimams juos vieną po kito ištraukia į viršų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.