Kengūriukas Rokiškio r. neišgyveno: mirtini smūgiai galėjo būti suduoti beisbolo lazda

Kol daugybė žmonių, visoje šalyje sekę kengūriuko Ajezulio paieškas, lengviau atsiduso: gyvūnėlis rastas, jo šeimininkei Birutei Dapkienei palengvėjimas truko... vos 7 min.

Kengūriukas Rokiškio r. neišgyveno: mirtini smūgiai galėjo būti suduoti beisbolo lazda.<br>rokiskiosirena.lt
Kengūriukas Rokiškio r. neišgyveno: mirtini smūgiai galėjo būti suduoti beisbolo lazda.<br>rokiskiosirena.lt
Daugiau nuotraukų (1)

rokiskiosirena.lt

2019-06-28 10:15, atnaujinta 2019-06-28 10:27

Primigdytas kengūriukas užgeso jos ir kitų gelbėtojų akyse.

Po tyrimų paaiškėjo: Ajezulis išgyventi neturėjo galimybių. Mat kažkoks dvikojis žvėris gyvuliuką pridaužė, panašu, kad beisbolo lazda, rašo portalas roskiskiosirena.lt

„Facebook“ paskyroje B. Dapkienė apie Ajezulio paieškas rašė: „Gausybė gerų, jautrių ,nuoširdžių žmonių laukė naujienų apie išgąsdintą ir pabėgusį meiliuką kengūriuką Ajezulį. Ačiū visiems, kurie neliko abejingi pagalbos šauksmui. Ačiū visiems už kiekvieną suteiktą informaciją.

Didelis ačiū Astos Šeršioniovaitės Paršiūnienės šeimynai, kurie skyrė visas pajėgas paieškoms. Ačiū Nidijui Aukštikalniui už geranoriškumą ir rizikingų sprendimų priėmimą, pagalbą.

Buvo žinių kad Ajezulis Pandėlio teritorijoj, Pasvalyje, net Kėdainiuose.Buvome informuoti ir apie neįprastus gyvūnų garsus. Reagavome į kiekvieną pranešimą.Kol galiausiai sulaukėme Tomo Davainio skambučio, kad Ajezulis pastebėtas Rokiškio raj. Ruopiškyje nuo mūsų sodybos apie 10 km atstumu.

Nuvykę į tą vietą, šukuodami mišką pastebėjome kengūriuką. Reagavo į šaukiamą jo vardą ir pasistiebęs ant užpakalinių kojyčių ilgesingai žiūrėjo į mus. Kad nesukeltume gyvūnui streso, veterinaras begarsiu specialiu šautuvu šovė injekcijas kengūriuko primigdymui.

Šiek tiek apsvaigęs meiliukas buvo įkeltas į specialią bagažinę kelionei namo. Kelionė truko apie 7 min. Tik, deja, Ajezulis užmigo visam. Nei pusvalandžio širdies masažas, nei specialūs medikamentai nebepadėjo.

Ta naktis buvo baisiausia gyvenime. Tiesiog vilku staugiau iš širdgėlos ir nevilties .Rytojaus dieną Ajezulio kūnelį išvežėme į Kauną, į Nacionalinį maisto ir veterinarijos rizikos institutą patologiniam tyrimui. Šiandieną gavome išvadas kad gyvūnui išgyventi vilčių nebuvo.

Gausus vidinis kraujavimas, anemija, sulaužytas šlaunikaulis, aplink lūžį hematomos. Gyvūnui buvo suduotas stiprus smūgis, panašu kad beisbolo lazda... Migdomieji leido jam be skausmo greičiau numirti...Tai ar čia žmonės taip elgiasi??? Tikri antžmogiai!!!! Šiandien užregistruotas įvykis policijoje ir pradėtas ikiteisminis tyrimas.Kas tai padarė???“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.