Iškrypėliškos turtuolių pramogos – suvarpyti reto gyvūno kūną kovinio ginklo kulkomis

Viena atokioje Australijos vietovėje įsikūrusi poilsiavietė, viliojusi turistus galimybe išbandyti kariškus ginklus, šaudant į vombatus ir kitus laukinius gyvūnus, sulaukė policijos dėmesio, trečiadienį pranešė pareigūnai.

 Savo iškrypėlišką potraukį suvarpyti reto gyvūno kūną kulkomis turtuoliai patenkina Australijoje.<br> Scanpix/Reuters nuotr.
 Savo iškrypėlišką potraukį suvarpyti reto gyvūno kūną kulkomis turtuoliai patenkina Australijoje.<br> Scanpix/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2019, 1:36 PM, atnaujinta Jul 31, 2019, 1:37 PM

Viktorijos valstijos policija ir Aplinkos departamentas naujienų agentūrai AFP trečiadienį nurodė, kad tiria veiklą viename buvusiame galvijų ūkyje už dviejų valandų kelio į šiaurę nuo Melburno. Poilsiavietė priklauso prieštaringai vertinamam Kinijoje gimusiam verslininkui.

Socialiniame tinkle „WeChat“ skelbtose reklamose kinų kalba „Juijui Resort“ už 1 tūkst. Australijos dolerių (619 eurų) siūlė dviejų dienų ir vienos nakties medžioklę su patogiu atvežimu iš Melburno.

Svečiai gali naudotis „visokiausiais medžioklės ginklais, įskaitant dvivamzdžius šratinius šautuvus, mažo kalibro graižtvinius šautuvus ir didelio kalibro snaiperių šautuvus, bet neapsiribojant jais“, skelbė reklamos su apsiginklavusių turistų nuotraukomis.

„Tai didžiausia karinių dalykų gerbėjų svajonė, – buvo sakoma jose. – Gidai su medžioklės licencijomis paaiškins, kaip naudotis ginklais, ir pasidalys visomis būtinomis žiniomis, todėl net neturėdami jokios medžiojimo patirties būtinai tapsite geriausiais šauliais.“

„Laukiniai triušiai, lapės, vombatai, miškinės antys, taurieji elniai, indiniai zambarai – visi jie laukia nuostabių atostogų su jumis“, – rašyta skelbimuose.

Vombatai yra nedideli urvuose gyvenantys sterbliniai, kurie būna aktyvūs daugiausia naktį ir vaikšto remdamiesi keturiomis kojomis.

Minėtose reklamose buvo nurodytas adresas Murindindyje, kurio nekilnojamojo turto registras rodo, kad tai 7,5 mln. Australijos dolerių vertės nuosavybė, priklausanti Tomui Zhou.

„Viktorijos policija matė pranešimus apie nelegalias medžiokles vienoje nuosavybėje Murindindyje, – sakoma policijos atstovo pareiškime. – Policija atliks tyrimą, kad nustatytų, ar buvo įvykdyti kokie nors nusikaltimai.“

Ūkininkai gali kreiptis dėl leidimų medžioti vietos gyvūnus, tokius kaip bendrai saugomi vombatai, bet už nelegalią laukinių gyvūnų medžioklę gresia baudos ir įkalinimas iki dvejų metų.

Anksčiau atliktas televizijos „Nine News“ tyrimas rodytų, kad Melbourne gyvenantis T. Zhou turėjo verslą organizuoti kinų turistams išvykas į įvairius kazino Australijoje. Verslas esą buvo susijęs su organizuotu nusikalstamumu ir Kinijos Komunistų partija.

Šie pranešimai paskatino pradėti atskirą tyrimą dėl to, ar imigracijos pareigūnai nelegaliai šalindavo kliūtis „labai labai svarbiems“ kinams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.