Per plauką nuo mirties: pagyvenusią porą užpuolė didžiulis driežas

Pagyvenusių australų pora buvo užpulta agresyvaus varano, kai mėgino išgelbėti savo šunį nuo šio stambaus driežo, penktadienį pranešė gelbėtojų tarnyba.

 Komodo varanas.<br> Scanpix/Reuters asociatyvi nuotr.
 Komodo varanas.<br> Scanpix/Reuters asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-08-16 15:11, atnaujinta 2019-08-16 15:16

Varanai yra plėšrūs driežai, turintys stambius dantis ir nagus. Kai kurie jų užauga didesni kaip dviejų metrų ilgio, bet daugumos rūšių varanai – trumpesni nei metras. Žmones jie puola retai.

Per incidentą Kvynslando šiaurės rytuose sutuoktiniai buvo apdraskyti ir sukandžioti, kai mėgino atitraukti varaną, užpuolusį jų šunį, sakė greitosios pagalbos tarnybos atstovė.

Nacionalinis transliuotojas ABC pranešė, kad šuo per šį incidentą neišgyveno.

Į aštuntą dešimtį įžengęs vyras „patyrė reikšmingų kojos ir rankos sužalojimų“ ir buvo išskraidintas į ligoninę, kur buvo atlikta operacija.

Septintą dešimtį einanti moteris taip pat buvo hospitalizuota dėl sužeistos kojos, nurodė greitosios pagalbos tarnybos atstovė.

„Pacientams gana pasisekė, kad jie išvengė sunkesnių sužalojimų, nes varanai gali būti gana nuožmūs, – pridūrė atstovė. – Tai tikrai nutinka ne kiekvieną dieną.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.