Pasijusti robinzonais ir gelbėti Paukščių salą kauniečiai šiemet nepanorėjo

Kauno mariose yra negyvenama sala, kurioje šeimininkauja tik paukščiai. Kauniečiai turėjo galimybę pasijusti robinzonais ir tris paras praleisti romantiškoje aplinkoje.

 Paukščių saloje robinzonų neatsirado. 
 Paukščių saloje robinzonų neatsirado. 
Lietuvoje šiemet suskaičiuoti 172 giedantys meldinių nendrinukių patinėliai.
Lietuvoje šiemet suskaičiuoti 172 giedantys meldinių nendrinukių patinėliai.
Į Lietuvą grįžo meldinės nendrinukės.<br>Organizatorių nuotr.
Į Lietuvą grįžo meldinės nendrinukės.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 3, 2019, 12:30 PM

Kauno marių regioninio parko direkcijos atstovai nestokoja idėjų, kaip kauniečiai galėtų prisidėti prie gamtos gražinimo ir jame gyvenančių gyvūnų gerovės.

Parko kraštovaizdininkas Evaldas Makrickas neabejingus gamtai savanorius kvietė dalyvauti robinzonų stovykloje. Ji tris dienas turėjo vykti mariose esančioje Paukščių saloje. Tai viena paslaptingiausių ir gražiausių Kauno marių vietų, į kurią patenka tik sparnuoti jos gyventojai ir žmonės, atplaukiantys laivais.

„Šioje negyvenamoje saloje robinzonus kvietėme atlikti ypatingą misiją – pasistengti, kad joje atsirastų tinkamos sąlygos paukščiams gyventi. Reikėjo genėti saloje per vasarą užaugusias augalų atžalas. Stovyklos dalyviai dvi naktis būtų nakvoję laukinėje gamtoje, o dienomis dalyvavę talkoje“, – pasakojo E.Makrickas.

Deja, šiemet robinzonų, norinčių patirti nuotykį, neatsirado.

E.Makrickas sakė, kad galbūt žmones išgąsdino karščiai, nes saloje nėra medžių, pavėsio ir dirbti būtų buvę sunku. Jis tikisi, kad talką dar pavyks suorganizuoti.

Stovyklos Paukščių saloje buvo rengiamos ir pernai bei užpernai. Vienais metais joje dalyvavo 12, kitais – 8 savanoriai.

„Šio draustinio paskirtis – išsaugoti Lietuvos raudonojoje knygoje įrašytų rūšių paukščius – didžiuosius baublius, plovines ir ilgasnapes višteles, švygždas ir kitų saugotinų rūšių paukščius – didžiąsias ir mažąsias krakšles, nendrinukes, laukius, kragus, nendrines linges ir įvairių rūšių antis“, – pasakojo Kauno marių regioninio parko inspektorius Mindaugas Kirstukas.

Paukščių sala ilgą laiką buvo apaugusi augalija. Nuo 2007 metų salą pradėta šienauti, iškirsti medžiai ir krūmai. Keletą metų ten net buvo ganomos ožkos ir avys, bet vėliau juos ganyti norinčių žmonių nebeatsirado.

„Jei šiemet talkos nepavyktų suorganizuoti, kelerių metų pastangos sukurti tinkamą buveinę paukščiams nueitų perniek“, – įsitikinę parko darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.