Seime – siūlymas viešinti internete kas ir su kuo medžioja

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė Aistė Gedvilienė įregistravo Medžioklės įstatymo pakeitimo projektą, kuris sudarys sąlygas atsirasti ir veikti elektroninei medžiotojų ir medžioklių registracijos sistemai.

Medžioklė.<br>I.Gelūno nuotr.
Medžioklė.<br>I.Gelūno nuotr.
Medžioklė.<br>I.Gelūno nuotr.
Medžioklė.<br>I.Gelūno nuotr.
Medžioklė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Medžioklė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 14, 2019, 3:04 PM, atnaujinta Oct 14, 2019, 3:49 PM

Įstatymo pataisos numato, kad medžiotojai individualiai arba per medžiotojų organizaciją, kuriai medžiotojas priklauso, ministerijos numatyta tvarka, ne vėliau kaip per 24 valandas po medžioklės pabaigos, pateiktų informaciją apie medžiotojo medžioklės laiką, atvykimą ir išvykimą iš medžioklės plotų bei apie medžioklėje sumedžiotus gyvūnus.

Įstatymo projektas įpareigotų Aplinkos ministeriją užtikrinti šios informacijos viešą pasiekimą visuomenei.

„Istorijos apie valdžios žmonių sandėrius medžioklėse netyla. Visuomenė privalo žinoti, kaip ministro medžioklės partneris gauna aukštas pareigas. Tai interesai, kurie nėra viešai deklaruojami, bet gali sukelti viešų ir privačių interesų konfliktus, daryti žalą valstybei.

Medžiojantys politikai ir aukšto rango valdininkai privalo būti įvardyti viešai“, – sakė TS-LKD frakcijos narė A. Gedvilienė.

Šiuo metu neegzistuoja centralizuota medžiotojų ir medžioklių registracijos sistema. Pasak A. Gedvilienės, taip pat nėra žinoma, kiek prieigos prie specifinės informacijos turi ir specialiosios tarnybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.