Europolas sulaikė 154 žmones nelegaliai vežusius 5,8 tonos nykstančios ir vertingos gyvos žuvies

Per praėjusį žvejybos sezoną Europos šalių pareigūnai konfiskavo iš kontrabandininkų beveik 5,8 tonos stiklinių ungurių, kurių kaina siekia 2 tūkstančius eurų už kilogramą. Iš viso sulaikyti 154 žmonės, įtariami neteisėtu šios nykstančios žuvų rūšies transportavimu ir kita nelegalia veikla.

Europos šalių pareigūnai konfiskavo iš kontrabandininkų beveik 5,8 tonos stiklinių ungurių, kurių kaina siekia 2 tūkstančius eurų už kilogramą.<br> Wikipedia nuotr.
Europos šalių pareigūnai konfiskavo iš kontrabandininkų beveik 5,8 tonos stiklinių ungurių, kurių kaina siekia 2 tūkstančius eurų už kilogramą.<br> Wikipedia nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-06 16:44

Tai trečiadienį pranešė Europos policijos agentūros (Europolo) atstovai.

„Visi konfiskuoti unguriai paleisti į natūralią gyvenamąją aplinką, nes tai kritiškai svarbu rūšies išlikimui“, – sakoma organizacijos pranešime.

Visoje Europoje nuo 2018 metų spalio iki 2019 metų balandžio buvo surengtos 448 operacijos, kuriose dalyvavo Albanijos, Bulgarijos, Čekijos, Ispanijos, Portugalijos, Prancūzijos, Šiaurės Makedonijos, Šveicarijos, Vengrijos ir Vokietijos teisėsaugos institucijos.

Be Europolo, joms padėjo Eurojustas, Interpolas ir nykstančių rūšių apsaugos organizacijos.

Stikliniais unguriais vadinami upiniai unguriai, pasiekę tam tikrą savo raidos etapą – jie būna maždaug trejų metų amžiaus. Stikliniai unguriai priartėja prie Europos upių žiočių, įveikę 8 tūkstančius kilometrų iš Sargaso jūros, kuri yra vienintelė šios rūšies nerštavietė.

Tuo metu žuvų kūnai būna permatomi, jų ilgis – 5-6 centimetrai. Stikliniai unguriai vertinami dėl savo skonio savybių ir laikomi delikatesu daugelyje pasaulio šalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.