Ruošiamasi stabdyti vilkų medžioklės sezoną

Aplinkos ministerija įregistravo įsakymo projektą, kuriuo ruošiasi nutraukti vilkų medžiojimo Lietuvos teritorijoje 2019-2020 metų sezoną.

Vilkas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vilkas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vilkas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilkas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-01-07 17:42, atnaujinta 2020-01-07 18:12

Kaip Eltai teigė ministerijos ryšių su visuomene skyriaus vyriausioji specialistė Raimonda Karnackaitė, šiuo metu yra sumedžiota 116 vilkų.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika įsakymo projektą pasirašys, kai bus sumedžiota 120 vilkų.

Primename, kad Lietuvoje medžioklės tradicijos išgyvena graudų etapą. Jau ne pirmą kartą liūdnai pagarsėja į rankas šautuvus pasiėmę vyrai, vadinantys save medžiotojais, reguliariai į pareigūnu rankas pakliūva ir brakonieriai, aukštas pareigas užimantys valstybės tarnautojai.

Aplinkosaugininkams atlikus tyrimą, nustatyta, kad penktadienį Panevėžio rajone VĮ „Valstybinės miškų urėdijos“ Krekenavos – Naujamiesčio profesionalios medžioklės plotų vienete per vykdytą varyminę medžioklę sumedžiotas saugomos rūšies gyvūnas – stumbro patelė.

Sausio 6 dieną Aplinkos apsaugos departamentas portalą lrytas.lt informavo, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos nariui Jonui Slapšinskui yra surašytas administracinės teisės nusižengimo protokolas pagal Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 290 str. 8 d. Pagal ANK 614 str. 1 d. 1 p., byla bus perduota nagrinėti teismui.

„Atkreipiame dėmesį, kad kol nutarimas nėra įsiteisėjęs, negalima teigti, jog asmuo yra kaltas“, – teigė Aplinkos apsaugos departamento atstovė spaudai Ieva Krikštopaitytė.

Už šį pažeidimą asmeniui gresia bauda nuo 800 iki 1800 eurų, teisės medžioti atėmimas nuo 1 iki 5 metų ir privalomas pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimas.

Taip pat jam reikės atlyginti laukinei gyvūnijai padarytą žalą, kuri siekia beveik 12 200 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.