Kupiškio mariose pričiuptiems brakonieriams teks atlyginti 2,6 tūkst. eurų žalą gamtai

Aplinkos apsaugos departamento Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai surengė pasalą prie Kupiškio marių. Ne kartą bausti pažeidėjai neteko valties ir tinklų, atlyginti 2670 eurų žuvų ištekliams padarytą žalą ir susimokėti baudas.

 Tinklais brakonieriai gaudė žuvis.<br> lrytas.lt asociatyvi nuotr.
 Tinklais brakonieriai gaudė žuvis.<br> lrytas.lt asociatyvi nuotr.
Tinklai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tinklai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aplinkos apsaugos departamentas

Nov 27, 2020, 12:04 PM, atnaujinta Nov 27, 2020, 12:05 PM

Aplinkos apsaugos departamento Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, padedami neetatinių aplinkos apsaugos inspektorių, organizavo mėgėjų žvejybos kontrolės reidą Kupiškio mariose.

Kadangi pareigūnai buvo gavę informacijos apie galimą pažeidimą, norint tinkamai suorganizuoti pasalą, dirbti jie pradėjo anksti ryte. Išskirtinio pasirengimo reikalavo tai, kad brakonieriai buvo „mokyti“ ir puikiai žinomi – jau ne vieną kartą bausti už žvejybą statomaisiais tinklais.

Visgi pareigūnų darbas pilnas netikėtumų – du asmenys, nešdamiesi pripūstą guminę valtį, žūklę pradėjo dar Kupiškio miesto teritorijoje. Galbūt jie pamanė, kad ankstyvas rytas, kai miestas dar nepabudęs, – puiki priedanga neteisėtai veiklai.

Tamsoje stebėdami valtimi plaukiančius vyrus pareigūnai įsitikino, kad gauta informacija teisinga. Taigi, kad brakonieriai neįtartų apie jiems rengiamas pinkles ir nepaskandintų įkalčių ir įrodymų – statomųjų tinklų su žuvimis, svarbiausia buvo išlikti nepastebėtiems.

Sėkmė vėl lydėjo pareigūnus – išlipę į krantą pažeidėjai buvo sulaikyti su visais įrodymais. Jie nešėsi guminę valtį ir du maišus, kuriuose buvo surinkti tinklai ir laimikis: 11 sterkų, 1,8 kg karosų ir 0,2 kg plakių.

Pažeidėjai – puikiai inspektoriams pažįstami kupiškėnai, ne kartą bausti ir žalą gamtai už ankstesnius pažeidimus atlyginę asmenys. Šį sykį jiems teks atlyginti 2670 eurų žalą už neteisėtai sugautas žuvis. Administracinė bauda už brakonieriavimą – kiekvienam nuo 120 iki 300 eurų. Taip pat buvo paimta valtis ir keturi statomieji tinklai.

„Džiaugiuosi, kad Panevėžio gyvosios gamtos pareigūnams vėl pavyko numatyti pažeidimą ir patraukti atsakomybėn atsakingus asmenis. Visuomenės prašome netoleruoti daromų pažeidimų ir informuoti apie juos pareigūnus“, – sako Panevėžio valdybos viršininkas Gintautas Andruškevičius.

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai dėkoja visiems už pagalbą ir prašo apie aplinkos apsaugos pažeidimus pranešti telefonu 112 arba AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.