Montanoje nušautas moterį sudraskęs lokys

Montanoje pareigūnai penktadienį nušovė lokį, anksčiau šią savaitę sudraskiusį vieną palapinėje miegojusią turistę iš Kalifornijos vidury miestelio, pranešė tarnybos.

Rudasis lokys.<br>123rf.com nuotr.
Rudasis lokys.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2021, 8:01 PM

Federalinės laukinių gyvūnų priežiūros tarnybos darbuotojai, naudodamiesi naktinio matymo įranga, nušovė lokį po vidurnakčio, kai šis prisiartino prie jauko, padėto netoli vienos vištidės maždaug už 3 km nuo Ovando miesteli, sakė Montanos žuvų, gyvūnijos ir parkų tarnybos pareigūnas Gregas Lemonas.

Anksti antradienį iš Čiko miesto Kalifornijoje atvykusi 65 metų Leah Davis Lokan buvo ištempta iš savo palapinės Ovande ir sudraskyta lokio.

Naktį iš antradienio į trečiadienį lokys nusiaubė minėtą vištidę, tad pareigūnai padėjo jauko ir spąstus, tikėdamiesi, kad žvėris sugrįš.

„Remdamiesi lokio dydžiu, spalva ir įsibrovimų į vištidę pobūdžiu, esame tikri, kad paklojome būtent tą lokį“, – sakė G.Lemonas.

Ketvirtadienį vakare viena Ovando gyventoja parėjusi namo rado nuplėštas duris ir pastabėjo stambių nagų žymes, per „Facebook“ parašė Pauelio apygardos šerifas Gavinas Rosellesas. Kiek vėliau netoliese buvo nušautas rudasis lokys.

Tyrėjai L. D.Lokan užpuolimo vietoje paėmė DNR pavyzdžių ir palygins juos su sumedžioto lokio genetine medžiaga, siekiant įsitikinti, jog buvo sunaikintas moterį sudraskęs gyvūnas. Tyrimo rezultatai gali paaiškėti per tris dienas.

Pasak G.Roselleso, iki tol Ovande esančios stovyklavietės liks uždarytas.

L. D.Lokan buvo patyrusi žygeivė ir dviratininkė. Į Ovandą ji buvo atvykusi dalyvauti žygyje kalnų dviračiais ir kartu su kitais turistais buvo apsistojusi stovyklavietėje netoli šio miestelio pašto skyriaus.

Pasak velionės draugų, L. D.Lokan buvo drąsi, nebijanti varžytis ir mėgstanti nuotykius, taip pat žinojo, su kokiais pavojais gali susidurti per savo kelionę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.