Pašilių stumbryno mažylių ketvertukui išrinkti vardai

Stumbriukų vardynos – tai jau tradicine tapusi šventė, Panevėžio rajone esančiame Pašilių strumbryne. Šio renginio metu vaikai renka vardus šiemet gimusiems stumbriukams. Vardynos visuomet rengiamos rudenį, nes būtent tada skaičiuojamas stumbryno gyventojų skaičius.

Strumbriukai gavo šiuos vardus: Gilila, Gizmutis, Gilkė ir Gigas.<br>R.Ančerevičiaus nuotr. 
Strumbriukai gavo šiuos vardus: Gilila, Gizmutis, Gilkė ir Gigas.<br>R.Ančerevičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Samanta Ilonytė, jp.lt

Sep 23, 2021, 4:11 PM, atnaujinta Sep 23, 2021, 4:14 PM

„Noriu pasidžiaugti, kad šis renginys – kasmetinis. Tai reiškia, kad kiekvienais metais strumbrynas pasipildo jaunikliais“, – atskleidė VMU Panevėžio regiono padalinio vadovas Giedrius Bronušas.

Sėkmę lemia burtai

Į vardynas susirinkę Panevėžio miesto ir rajono moksleiviai turėjo galimybę išrinkti vardus iš viso keturiems jaunikliams: dviems patelėms ir dviems patinams.

Vardų rinkimas – paprastas. „Principas labai aiškus. Vardas renkamas burtų keliu. Yra kortelės, ant kurių vaikai užrašo siūlomus vardus. Šiemet vardai turi prasidėti iš G raidės“, – aiškino vyras.

Galiausiai, vardynų metu, strumbriukai gavo šiuos vardus: Gilila, Gizmutis, Gilkė ir Gigas. Tapti mažylių krikštatėviais – labai smagu. Be to, gaunama dovanų, tad visi keturi vaikai išrinkę šiuos vardus buvo apdovanoti.

Pašilių stumbrynas skaičiuoja jau 53-ius gyvavimo metus. Per šį laikotarpį atsivesta per 200 jauniklių. Šiuo metu teritorijoje yra 29 stumbrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.